Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη 18/2 1.400 κρούσματα κορονοϊού, ενώ οι νέοι θάνατοι φτάνουν τους 27. Όπως ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ, οι διασωληνωμένοι είναι 320.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ: Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από τον ΕΟΔΥ, είναι 1.400, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 176.059 (ημερήσια μεταβολή +0,8%), εκ των οποίων 51,8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 50 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.497 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 181 (ημερήσια μεταβολή -14,22%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 215ασθενείς.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 320 (69,1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 88,4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.256 ασθενείς.  Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 27, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.221 θάνατοι. Το 95,6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Στο τραπέζι νέο sms για click away

«Φρένο» στις μετακινήσεις επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση συνεχίζοντας τη μάχη για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Η κανονικότητα επιστρέφει στην Αττική μετά από δύο ημέρες σφοδρής κακοκαιρίας και είναι διάχυτη η ανησυχία για το ενδεχόμενο απότομης αύξησης της κινητικότητας, δεδομένου ότι η «Μήδεια» απορρύθμισε την κατάσταση στρέφοντας τον κρατικό μηχανισμό στην άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων που δημιούργησε ο σφοδρός χιονιάς.

Οι έλεγχοι στους δρόμους θα είναι συνεχείς και αυστηροί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι έχει πέσει το ενδεχόμενο να προστεθεί ένας ακόμη αριθμός στα SMS που στέλνουν οι πολίτες στο 13033 για να μετακινηθούν.

Και αυτό γιατί έχει διαπιστωθεί ότι γίνεται κατάχρηση στα SMS με κωδικό 2 αλλά και 6, καθώς οι καταναλωτές γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει «κόφτης» και στέλνουν πολλά μηνύματα μέσα στη μέρα επικαλούμενοι είτε ψώνια, είτε άθληση, δημιουργώντας νέες εστίες διασποράς.

Νέο sms για click away

Εν αναμονή της εισήγησης της Επιτροπής με βάση το πρώτο επιδημιολογικό αποτύπωμα που θα προκύψει από τα νέα μέτρα, η κυβέρνηση θέλει να ρίξει το βάρος στη επαναλειτουργία του λιανεμπορίου και για το λόγο αυτό επεξεργάζεται τη δημιουργία ενός νέου sms για τα ψώνια με click away, το οποίο και θα υπάγεται σε χρονικού περιορισμούς.

Οι καταναλωτές θα μπορούν να στείλουν μόνο ένα μήνυμα – πιθανώς σε νέο τετραψήφιο – και θα πηγαίνουν για ψώνια με το ρολόι ανά χείρας.

Ερευνητές προτείνουν να καθυστερεί η δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer – Η εξήγηση που δίνουν

Ηδεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer κατά της COVID-19 θα μπορούσε να καθυστερήσει, με στόχο να καλύψει όλες τις ομάδες που έχουν προτεραιότητακαθώς η πρώτη δόση προσφέρει μεγάλη προστασία, τονίζουν δύο ερευνητές σε επιστολή τους που δημοσιεύτηκε στο New England Journal of Medicine.

Το εμβόλιο είχε αποτελεσματικότητα 92,6% μετά την πρώτη δόση, σημειώνουν οι Danuta Skowronski και Gaston De Serres, στηριζόμενοι στην ανάλυση των εγγράφων που υποβλήθηκαν από την Pfizer στην αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Τα ευρήματα αυτά είναι παρόμοια με την αποτελεσματικότητα 92,1% της πρώτης δόσης του εμβολίου της Moderna, λένε στην επιστολή.