Κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας αλλά και την πορεία των εμβολιασμών, ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε στις δυο «τεράστιες», όπως τις χαρακτήρισε, προκλήσεις που είχαν να αντιμετωπίσουν χθες, λόγω της κακοκαιρίας Μήδεια.

«Έιχαμε να αντιμετωπίσουμε δύο τεράστεις προκλήσεις» ανέφερε αρχικά ο κ. Θεμιστοκλέους κα εξήγησε ποιες ήταν αυτές.

Η πρώτη ήταν να μη χαθούν δόσεις που έληγαν χθες ή και σήμερα, τονίζοντας πως: «νομίζω το πετύχαμε» και η δεύτερη «να μην χαθούν τα ραντεβού» τα οποία είχαν προγραμματιστεί για χθες αλλά λόγω του μεγάλου όγκου χιονού δεν πραγματοποιήθηκαν.

«Όλα τα ραντεβού θα επαναπρογραμματιστούν τις επόμενες μέρες» τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Πότε θα γίνουν οι εμβολιασμοί όσων έχασαν το ραντεβού – Με μήνυμα θα ενημερωθούν οι πολίτες

Διευκρινίσεις σε όσους δεν κατάφεραν να φτάσουν στα εμβολιαστικά κέντρα προκειμένου να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού έδωσε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας το απόγευμα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους οι ηλικίας 60 – 64 θα εμβολιαστούν την επόμενη εβδομάδα και θα ενημερωθούν για τον τόπο και τον χρόνο του ραντεβού τους, τρεις ημέρες πριν.

Οι πολίτες που είχαν ραντεβού στο μεγάλο κέντρο Προμηθέας στο Μαρούσι θα εμβολιαστούν επίσης την άλλη εβδομάδα και θα ενημερωθούν με μήνυμα στο κινητό τους 3 ημέρες πριν.

Οι ηλικίας 75-79 που η πλειονότητά τους αφορά δεύτερη δόση θα εμβολιαστούν επίσης την επόμενη εβδομάδα και θα ενημερωθούν με τον ίδιο τρόπο.