Έντονη είναι η χιονόπτωση σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της Τρίτης (16/02) στην Αθήνα. Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμος δίνει τη «μάχη» του καθαρισμού των δρόμων της πρωτεύουσας με 37 μηχανήματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, όλοι οι μεγάλοι οδικοί άξονες της Αθήνας είναι προσβάσιμοι ενώ συνεχίζεται η μεγάλη αυτή επιχείρηση για να περιοριστούν οι επιπτώσεις που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Μήδεια». Συγκεκριμένα, επιχειρούν 22 μηχανήματα (JCB, Bobcat και γκρέιντερ), 13 οχήματα της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του δήμου Λαμιέων και δύο της περιφέρειας Αττικής.

Παράλληλα, 15 ειδικά συνεργεία συνεχίζουν τις ρίψεις αλατιού, ώστε να μείνουν ασφαλείς για τους οδηγούς όλοι οι δρόμοι. Ολόκληρος ο μηχανισμός του δήμου Αθηναίων παραμένει σε πλήρη επιφυλακή, με τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πολιτικής Προστασίας, Κοινωνικής Πολιτικής και τη Δημοτική Αστυνομία να καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων και τις επόμενες νυχτερινές ώρες.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, προτεραιότητα αποτελεί, εκτός από την ανεμπόδιστη διέλευση μέσω των κεντρικών δρόμων, η πρόσβαση στα νοσοκομεία της πόλης, γύρω από τα οποία έχουν καθαριστεί όλοι οι δρόμοι. Παράλληλα, συνεχίζεται ο καθαρισμός σε όλες τις γειτονιές και τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης, όπως πλατείες και πεζόδρομους.

Σε εξέλιξη είναι και οι επιτόπιες επεμβάσεις των ομάδων «Street Work» που λειτουργούν σε 24ώρη βάση, παρέχοντας στους άστεγους της πόλης τρόφιμα, ζεστά ροφήματα και ρουχισμό, συνοδεύοντας πολλούς από αυτούς τόσο στο Πρότυπο Κέντρο Φιλοξενίας του δήμου Αθηναίων όσο και στους τρεις θερμαινόμενους χώρους που έχουν ανοίξει (Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς, Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας, Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών).

Ειδική μέριμνα, έχει ληφθεί και για τα αδέσποτα ζώα της πόλης από τη «Διεύθυνση Αστικής Πανίδας» του δήμου Αθηναίων που παρεμβαίνει σε όλα τα σημεία της πόλης.

TAGS