Από το paratiritisfthiotidas.gr:

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε γύρω στις 3:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης 28χρονος Σκοπιανός ο οποίος έκρυβε στο φορτηγό – ρυμουλκό του 74,5 κιλά ηρωίνης. Ο δράστης είχε καλά κρυμμένη την μεγάλη ποσότητα των ναρκωτικών σε ειδική κρύπτη στη δεξαμενή καυσίμων του φορτηγού, την οποία μάλιστα είχε καλύψει με μπετόν! Στη σύλληψή του συνεργάστηκαν πολλές αστυνομικές διευθύνσεις, ακόμη και η αστυνομία Σκοπίων. Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής παρακολούθησαν το φορτηγό που ταξίδευε από την Κωνσταντινούπολη με προορισμό την Ιταλία, το οποίο και σταμάτησε σε πάρκινγκ της εθνικής οδού στο 217ο χλμ., λίγο έξω απ’ τη Στυλίδα. Τότε επενέβη η αστυνομία αλλά και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Αττικής που τη συνόδευε και συνέλαβαν τον 28χρονο.

Τα δέματα ηρωίνης ήταν συσκευασμένα αεροστεγώς προκειμένου να μην μπορούν να ανιχνευθούν από τους εκπαιδευμένους σκύλους της ΕΛ.ΑΣ. Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., ο δράστης είναι μέλος οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, με έδρα τα Σκόπια, το οποίο διακινεί μεγάλα φορτία ηρωίνης από την Τουρκία στη Δυτική Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Η αξία της ηρωίνης, που ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια ευρώ στη χονδρική πώληση, πολλαπλασιάζεται ανάλογα με τις φορές που θα νοθευτεί.

Ο 28χρονος φέρεται να ήξερε ότι μετέφερε ναρκωτικά, ισχυρίστηκε, ωστόσο, ότι δεν γνωρίζει τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος, πολλώ δε μάλλον τους εγκεφάλους του. Από τα στοιχεία, πάντως, που έχουν περιέλθει εις γνώσιν των ελληνικών διωκτικών αρχών, στο κύκλωμα φέρονται να μετέχουν κυρίως Σκοπιανοί και Τούρκοι κακοποιοί. Ερευνάται εάν ο 28χρονος είχε εντολή να ξεφορτώσει μέρος των ναρκωτικών εντός ελληνικού εδάφους, κάτι που, ωστόσο, δεν θεωρείται ιδιαιτέρως πιθανό από τους Έλληνες αξιωματούχους. Πέραν της ποσότητας των ναρκωτικών στην κατοχή του βρέθηκαν ακόμη δύο κινητά τηλέφωνα και ένας ηλεκτρικός τροχός κοπής μετάλλων. Ο νεαρός θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.