Για το άνοιγμα των σχολείων και τα μέτρα που θα ληφθούν με στόχο την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού μίλησε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη την Τρίτη (5/1) η γενική γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αναστασία Γκίκα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 τόνισε πως τα μέτρα αποσκοπούν στην αποφυγή συγχρωτισμού των γονέων και κηδεμόνων που συνοδεύουν τα παιδιά από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου. Τόνισε πως θα υπάρχει διαφορετική ώρα προσέλευσης όπου αυτό είναι εφικτό και χρήση περισσότερων της μίας εισόδου, όπου υπάρχουν.

Επίσης, οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν εθελοντικά μέσω ειδικής πλατφόρμας να αιτούνται δωρεάν εξέταση για τον κορονοϊό και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS.

Όπως ανέφερε η κ. Γκίκα εντός των επόμενων ωρών θα εκδοθεί και σχετική εγκύκλιος.

Όσον αφορά στα γυμνάσια και λύκεια, θα ξεκινήσουν με εξ αποστάσεως εκπαίδευση την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου ενώ η δια ζώσης επαναλειτουργία τους, θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα.

Το υπουργείο Παιδείας ανέφερε επίσης ότι εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθεί συγκεκριμένη μείωση στην ύλη των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ’ Λυκείου.