Ο Νίκος Καρούλιας άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της ΑΕΚ και την περίοδο 1973-1974 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα των «κιτρινόμαυρων». Την επόμενη χρονιά πήγε στον Απόλλωνα Σμύρνης, όπου έμεινε για έξι χρόνια.

Το μεγάλο άλμα στην καριέρα του το πραγματοποίησε το καλοκαίρι του 1980 όταν μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό. Με τους πράσινους αγωνίστηκε μέχρι το 1988, όταν και σε ηλικία 34 ετών αποφάσισε πως είχε έρθει η ώρα να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Ο Νίκος Καρούλιας διακρίθηκε για το παιχνίδι του, ενώ κορυφαία στιγμή της καριέρας του ήταν η συμμετοχή του ως βασικός στην ομάδα του Παναθηναϊκού που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του κυπέλλου πρωταθλητριών την περίοδο 1984-1985. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής όμως αγωνίστηκε και με την Εθνική Ελλάδος, για πρώτη φορά τον Οκτώβρη του 1981, στην αναμέτρησής της με τη Δανία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 1982.

Ο Νίκος Καρούλιας αποσύρθηκε από τα γήπεδα το 1988, έχοντας κατακτήσει σημαντικούς τίτλους στην καριέρα του.
Στη συνέχεια, όπως λέει στο newsbeast.gr, άρχισε την καριέρα του προπονητή. Αρχικά πέρασε από τον πάγκο του «τριφυλιού» ενώ δούλεψε και στην Προοδευτική, στην Καλλιέα καθώς και στην Κύπρο, συνεχίζοντας να προσφέρει στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Φυσικά όμως, ο Νίκος Καρούλιας επέστρεψε στον Απόλλωνα Σμύρνης, όντας αρχικά προπονητής. Στη συνέχεια όμως και εδώ και αρκετό καιρό, όπως λέει ο ίδιος, βρίσκεται στη θέση του μέλους του ΔΣ και παρακολουθεί τα πάντα στην ομάδα.

Φυσικά όμως, εκτός από τον Απόλλωνα, για εκείνον σημασία έχει η πορεία της Εθνικής μας ομάδας. Όπως λέει ο γνωστός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, η Εθνική έχει ελπίδες να περάσει γιατί πάντοτε παίζει με κουράγιο και ψυχή. Θεωρεί ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει συγκέντρωση, πειθαρχία και θέληση για να φτάσουν οι Έλληνες στο επιθυμητό αποτέλεσμα αρκεί φυσικά και ο αγώνας μεταξύ Ιαπωνίας και Κολομβίας φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο Νίκος Καρούλιας πιστεύει ότι οι νέοι είναι πολύ σημαντικό να γυμνάζονται και θεωρεί ότι υπάρχουν αρκετά ταλέντα αρκεί να μάθουν να παίζουν ταπεινά. Και φυσικά, συμπληρώνει, είναι πολύ σημαντικό να συνδυάσουν και τις σπουδές τους για να πάνε μπροστά. Εκείνος πάντως που έμαθε από μικρός τι σημαίνει ποδόσφαιρο, στον ελεύθερό του χρόνο, δεν αφήνει την άθληση, γιατί πάνω απ’ όλα, όπως λέει, του προσφέρει υγεία.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».