«Και πίνω μπύρες, πίνω μπύρες, πίνω μπύρες…». Όσο κι αν το τραγούδι αυτό στους περισσότερους από εμάς δεν φέρνει στο μυαλό κάποια ανάμνηση από τα παλιά, οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση σε αυτό το ποτό. Κι αυτό ο υπεύθυνος των Beer Factory στην Αθήνα, κ. Θανάσης Τσάμης, το γνωρίζει καλά. Γι’ αυτό και μέσα σε ένα χρόνο μαζί με τον πατέρα του έχει ανοίξει στο Χαλάνδρι και τη Νέα Σμύρνη δύο θεματικές κάβες που πουλάνε μόνο μπύρες.

Με 350 μάρκες μπύρας, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι σπάνιες και προέρχονται από μοναστήρια του Βελγίου , αλλά και καινούργιες γεύσεις με αφρό σαμπάνιας, φρούτα κ.ά., οι πελάτες του, όπως λέει στη newsbeast.gr, δεν θα φύγουν από το μαγαζί χωρίς να δοκιμάσουν έστω και μία από αυτές. Άλλωστε, οι τιμές πώλησής τους, όπως παραδέχεται, είναι ιδιαίτερα χαμηλές αφού ξεκινούν από τα 80 λεπτά και φτάνουν μέχρι τα 30 ευρώ.
Και βέβαια αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι στις κάβες της οικογένειας Τσάμη δεν υπάρχουν ούτε φιάλες κρασιού, ούτε ξηροί καρποί ούτε βαριά ποτά, όπως το ουίσκι. Κι αυτός είναι σύμφωνα με τον κ. Τσάμη ο «άσσος» που κρατάει η οικογένεια στο μανίκι της. Γιατί πολύ απλά οι πελάτες του ξέρουν τι θα αγοράσουν και συμβουλεύονται τους ειδικούς για τις νέες γεύσεις που φτάνουν στα καταστήματά τους.

Κι επειδή η οικογένεια βλέπει ότι οι θεματικές κάβες έχουν αρχίσει να κάνουν θραύση ακόμη και μέσα στην κρίση, σκέφτεται, εάν όλα πάνε καλά, στο προσεχές μέλλον να ανοίξει και τρίτο κατάστημα σε κάποιο κεντρικό σημείο είτε των βορείων είτε των νοτίων προαστίων. Μέχρι τότε η οικογένεια θα συνεχίσει να πουλά τις σπάνιες γεύσεις στους λάτρεις της μπύρας.