Υπεγράφη την 1η Ιουνίου από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση η υπουργική απόφαση για την ενεργοποίηση του συστήματος «Άτλας».

Σύμφωνα με τον υπουργό τις αμέσως επόμενες ημέρες, σταματάει για πάντα η θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας για όλους και παύουν να ταλαιπωρούνται οι πολίτες σε ουρές.

Επιπλέον με βάση τα όσα λέει ο κ. Βρούτσης «σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, θα ολοκληρωθεί η ψηφιακή καταγραφή του ασφαλιστικού ιστορικού για το σύνολο των εργαζομένων της χώρας. Και έτσι κάθε εργαζόμενος θα έχει τη δυνατότητα να δει από τον προσωπικό του υπολογιστή το σύνολο της ασφαλιστικής του διαδρομής, από τη στιγμή που ξεκίνησε μέχρι και τη συνταξιοδότησή του, δηλαδή το δικό του «ασφαλιστικό βιογραφικό». Αυτό σημαίνει ότι η έκδοση και η απονομή σύνταξης θα είναι υπόθεση ημερών. Για όλους, ακόμη και στις πιο σύνθετες περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης».

«Η νέα Ελλάδα χτίζεται ξανά απο την αρχή σε στέρεες και υγιείς βάσεις. Και σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, το υπουργείο Εργασίας με μεθοδικότητα, σχέδιο και πολλή δουλειά διασφαλίζει το μέλλον και τη βιωσιμότητα της κοινωνικής ασφάλισης. Χωρίς γραφειοκρατίες και ταλαιπωρίες. Αλλά με ένα νοικοκυρεμένο κράτος που προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες και σέβεται την αξιοπρέπεια του πολίτη» λέει ο υπουργός.

Οι αλλαγές που φέρνει ο «Άτλας» θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση στα γραφεία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ).