Ο μικρός Γιάννης που είχε προσβληθεί από κορονοϊό και νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο του Ρίου φαίνεται πως κερδίζει τη μάχη. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο 8χρονος ξεπέρασε πριν λίγο τον κίνδυνο.

Οι γιατροί ετοιμάζονται, όπως δήλωσε ο εντατικολόγος- Υπεύθυνος ΜΕΘ Παίδων του ΠΠΝΠ Ανδρέας Ηλιάδης, εντός της ημέρας θα επιχειρήσουν να τον βγάλουν από την τεχνική υποστήριξη, σύμφωνα με το patrastimes.gr.

Ο πατέρας του 8χρονου από τον Πύργο που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση με σπάνια επιπλοκή που εμφανίζεται μετά τον κορονοιό τόνισε ιδιαίτερα συγκινημένος από την περιπέτεια που περνάει ο μικρός του γιος, ότι πλέον προσεύχεται για να γυρίσει ο Γιαννάκης σύντομα στην οικογένεια του υγιέστατος, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

«Την προηγούμενη Παρασκευή το παιδί έκανε μάθημα στη τηλεκπαίδευση και αφού παρακολούθησε μία ώρα, μετά ήρθε κουρασμένο και μου είπε “μπαμπά δεν μπορώ άλλο κουράστηκα”. Εγώ του λέω “τι έχεις παιδί μου”, μου λέει “μάλλον με πόνεσε το κεφάλι μου από το μάθημα” και του βάλαμε θερμόμετρο γιατί είδα ότι ήταν ζεστό, είχε 38,5. Το ρώτησα “τι έπαθες Γιαννάκη μου, κουράστηκες” και μου λέει το παιδί “ναι μάλλον κουράστηκα…”.

Του δώσαμε και ένα αντιπυρετικό για να πέσει ο πυρετός και πράγματι ο πυρετός έπεσε. Την άλλη μέρα πάλι 38 πυρετό το παιδί, επικοινωνήσαμε με τη γιατρό μας, της είπαμε τη συμπτωματολογία του παιδιού και μας συνέστησε να φύγουμε για το Ρίο. Λόγω του ιστορικού του δικού μου, το υποπτεύθηκε η ιατρός και ευτυχώς μας έστειλε εγκαίρως στο Ρίο.

Εκεί μας έβαλαν σε δωμάτιο υψίστης ασφαλείας, μας έκαναν τεστ τα οποία και τα δύο βγήκαν αρνητικά, τη μεθεπόμενη μέρα μας έκαναν κι άλλο τεστ πάλι αρνητικό και αυτό και την επόμενη μέρα μας έκαναν τεστ αντισωμάτων.

Εκεί λίγο οι γιατροί …τρελάθηκαν γιατί είδανε ψηλές τιμές, που σημαίνει ότι το παιδί πέρασε τον κορονοϊό ασυμπτωματικά. Αλλά ο ιός του αναστάτωσε το ανοσοποιητικό και ενώ το παιδί αντιστάθηκε, γιατί δεν είχε αρρωστήσει σχεδόν ποτέ τόσο πολύ βαριά, υπήρξε το αποτέλεσμα το ίδιο το ανοσοποιητικό του να τον χτυπήσει.

Εννοείται πως φοβάμαι για το παιδί αυτή τη στιγμή, είναι σοβαρά σταθερά, αυτό μας λένε οι γιατροί, το παιδί έχει επικοινωνία, δεν είναι διασωληνωμένο, είναι με τη μαμά του που τον τάισε, είχαν επικοινωνία.

Το παιδί είναι καταβεβλημένο, είναι στο κρεβάτι του. Οι γιατροί τα ξέρουν καλύτερα αυτά. Εγώ με τις ταπεινές μου δυνάμεις κάνω την προσευχή μου ο Θεός να φωτίσει τα χέρια των γιατρών, τίποτα άλλο».

Συγκινεί η μητέρα του – «Θέλω να γίνω αστροναύτης»

Η μητέρα του μικρού Γιάννη με δάκρυα στα μάτια είπε στην κάμερα της ΕΡΤ πως το μόνο που της ζήτησε, ήταν μην ανοίξουν τα αδέρφια του το χριστουγεννιάτικο δώρο του, μέχρι να επιστρέψει στο σπίτι. «Στο σπίτι ήταν 2 μέρες με πυρετό και στο 3ο εικοσιτετράωρο τη Δευτέρα η παιδίατρός μας μας είπε ότι πρέπει να φύγει κατευθείαν για το Ρίο» αναφέρει.

«Φαίνεται ότι αυτή η επιπλοκή του κορονοϊού μιμείται τη νόσο Καβασάκι, γι’ αυτό θα ακούσετε και κάποιους από εμάς να τη λέμε Καβασάκι-like syndrome» δήλωσε ο Ανδρέας Ηλιάδης, διευθυντής ΜΕΘ Παίδων Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίο.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων αυτό το σύνδρομο είναι εξαιρετικά σπάνιο.

«Όταν αρχίσαμε να τον καλωδιώνουμε με τα μηχανήματά μας, τον ρωτήσαμε “τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις” και μας είπε “αστροναύτης” και του είπαμε “να που ήρθε η ώρα πιο γρήγορα να γίνεις αστροναύτης γιατί οι αστροναύτες πρέπει να περάσουν από ειδικά τεστ για να πάνε στο διάστημα”» και του άρεσε πάρα πολύ αυτό» είπε ο κ. Ηλιάδης.