Επιπλοκές έχει εμφανίσει ένας 10χρονος με κορονοϊό από την Ηλεία, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ρίου, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Το παιδί είχε βρεθεί θετικό στον ιό πριν από μερικές ημέρες μαζί με άλλα μέλη της οικογένειάς του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ ο 10χρονος είχε εμφανίσει ήπια συμπτώματα χωρίς κάτι το ανησυχητικό, ωστόσο στην πορεία  παρουσιάσθηκαν επιπλοκές στην υγεία του και γι’ αυτό και κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί αμέσως στο Νοσοκομείο.

Πρόκειται για μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις  εμφάνισης επιβάρυνσης της υγείας μετά το στάδιο νόσησης και εξετάζεται προσεχτικά από τους γιατρούς ακόμη και το ενδεχόμενο να έχει προσβληθεί από τη νόσο Καβασάκι.

Ο 10χρονος σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση είναι σε σταθερή κατάσταση, αλλά οι επόμενες μέρες θα δείξουν πιο ουσιαστικά στοιχεία για την πορεία της υγείας του.

Τι είναι η νόσος Καβασάκι

Νόσος Καβασάκι είναι ένα σύνολο συμπτωμάτων και σημείων με απαραίτητο σύμπτωμα τον υψηλό πυρετό ο οποίος διαρκεί περισσότερο από πέντε μέρες.

Πρώτος περιέγραψε την αρρώστια αυτή το 1967, ο Γιαπωνέζος γιατρός Tomisaku Kawasaki, από τον οποίο πήρε και το όνομα της.

Η πλειοψηφία των αρρώστων είναι ηλικίας μικρότερης των τεσσάρων χρόνων και σπάνια προσβάλλει παιδιά μεγαλύτερα των οκτώ χρόνων.