Ανησυχία προκαλεί στην καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού η διασπορά του κορονοϊού στην περιφέρεια Αττικής, όπου όπως είπε μιλώντας στον Real fm «υπάρχουν πολλές δυνατότητες για διασπορά και νόσηση επειδή είναι και πολλοί οι άνθρωποι και πολλές οι επαφές».

«Με ανησυχεί στο επίπεδο της Θεσσαλονίκης αν και ελπίζω να μην είναι τόσο έντονο το φαινόμενο. Και πολύ θα ήθελα να υπάρξει εντατική προσπάθεια για τεστ σε πολλές περιοχές της Αττικής και κυρίως στις περιοχές των οποίων τα λύματα δεν φτάνουν στην Ψυττάλεια. Δεν έχουν όλες οι περιοχές αποχέτευση» υπογράμμισε.

Γιατί τα κρούσματα δεν μειώνονται; «Το πρόβλημα είναι το γεγονός ότι είχαμε πάρα πολύ μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, των οποίων δεν είχαμε εντοπίσει και έτσι έχουμε πολλά περισσότερα κρούσματα που δεν γνωρίζουμε πού είναι και με αυτόν τον τρόπο ο ιός μπήκε στα σπίτια μας. Έχουμε ενδοοικογενειακή πλέον διασπορά και βεβαίως μπήκε σε όλες τις επιχειρήσεις και έχουμε και ενδοεπιχειρησιακή διασπορά» είπε.

Και πρόσθεσε: «Αυτό δημιουργεί πρόβλημα γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε ιχνηλάτηση και τα τεστ είναι σχετικά λίγα και μπορεί να έχουμε πάρα πολλά κρούσματα στην κοινότητα».

«Ορισμένες δραστηριότητες δεν πρέπει να ανοίξουν στις γιορτές. Να μην ανοίξει η εστίαση και οι δομές που ξέρουμε ότι εκεί υπάρχει υπερμετάδοση» κατέληξε.