Πανηγυρική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυσή του, διοργανώνει αύριο το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στις 19:00, στην Αίθουσα Τελετών «Γεώργιος Μυλωνάς.

Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή για το κοινό και αναμένεται να παραστούν πρυτάνεις από ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια, ομότιμοι καθηγητές του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, πρόεδροι των Συμβουλίων Ιδρυμάτων των ελληνικών πανεπιστημίων, εκπρόσωποι ακαδημαϊκών φορέων, τοπικές αρχές.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο πρύτανης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ιδρύματος του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Παναγιώτης Σουκάκος, ο πρόεδρος της Συνόδου Ελλήνων Πρυτάνεων, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, καθώς και οι πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει η παρουσίαση του γραμματοσήμου που εκδόθηκε από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία για την επέτειο των πενήντα χρόνων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από τον Ειδικό Σύμβουλο Φιλοτελισμού των ΕΛΤΑ, Μωυσή Κωνσταντίνη. Την ίδια μέρα το πρωί, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση για τους ευεργέτες και τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου της Μονής Περιστεράς Δουρούτη.

Το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ιδρύθηκε το 1964 και λειτουργεί ως ανεξάρτητο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα από το 1970. Στο μισό σχεδόν αιώνα της λειτουργίας του έχει εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας, όπου σπουδάζουν περίπου 15.000 φοιτητές, ενώ δέχεται κάθε χρόνο περίπου 2.500 εισακτέους.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.