Σε ισχύ είναι πλέον τα νέα μέτρα με τον περιορισμό κυκλοφορίας από τις 21:00 μέχρι και τις 05:00 ενώ η Ελλάδα βρίσκεται από το περασμένο Σάββατο 07/11 σε lockdown. Μάλιστα, το Σάββατο 14/11 η Νίκη Κεραμέως αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις για τα σχολεία.

Ανοιχτά πλέον θα μπορούν να είναι όλο το 24ωρο τα περίπτερα, τα σούπερ μάρκετ θα μπορούν να κάνουν delivery έως τη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα, ενώ τα μίνι μάρκετ θα λειτουργούν έως τις 20:30 .

Σήμερα δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση με τα νέα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της COVID-19 που θα ισχύσουν έως τις 30 Νοεμβρίου.

Από σήμερα, μεταξύ άλλων, ισχύουν τα εξής:

  • Τα καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία), τα φαρμακεία και τα συνεργεία αυτοκινήτων θα λειτουργούν έως τις 20:30.
  • Ειδικά, για τις υπεραγορές τροφίμων (supermarket) και τα μίνι μάρκετ διευκρινίζεται ότι μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες delivery και μετά τις 20:30 και έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα.
  • Τα περίπτερα μπορούν να λειτουργούν καθ’ όλο το 24ωρο.
  • Σημειώνεται ότι την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020 αναστέλλεται η λειτουργία κάθε εμπορικού καταστήματος που λειτουργεί σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 16 του ν. 4177/2013 (Α’ 173).

Από τις 21:00 έως τις 5:00, όπου θα υπάρξει καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας, θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για τους ακόλουθους λόγους:

  • μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας,
  • μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία),
  • ατομική κίνηση με κατοικίδιο ζώο.

Δείτε εδώ αναλυτικά την ΚΥΑ με όλα τα μέτρα

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.