Ακόμα μια μέρα καταγράφηκε υψηλός αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού, καθώς σήμερα Παρασκευή ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.038 νέες περιπτώσεις της Covid-19 ενώ ενημέρωσε πως σημειώθηκαν και 38 νέοι θάνατοι.

Κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς προχώρησε σε ορισμένες διευκρινήσεις σε ότι αφορά τα νέα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού τα οποία έχουν τεθεί σε ισχύ από σήμερα.

«Οι επόμενες μέρες θα είναι δύσκολες» ανέφερε αρχικά ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως πρέπει η κοινότητα να περιορίσει τις περιττές μετακινήσεις.

Υπενθύμισε πως πλέον, κατά τις βραδινές ώρες 21.00-05.00 επιτρέπονται μετακινήσεις μόνο για τρεις λόγους και αυτοί είναι η εργασία, λόγους υγείας και συνοδεία κατοικίδιου ζώου σε κοντινή απόσταση από την οικία.

Αναφορικά με τις υπηρεσίες delivery, διευκρίνισε ότι αυτές επιτρέπονται και μετά τις 21.00 το βράδυ και μέχρι το κλείσιμο του κάθε καταστήματος ενώ το take away επιτρέπεται αλλά δεν μπορεί να αποτελεί το βασικό λόγο που κάποιος θα βγει από το σπίτι του.

«Καλούμε όλους τους οργανισμούς να εφαρμόσουν τη μέγιστη τηλεργασία» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και ενημέρωσε πως συνεχίζονται οι έλεγχοι για την εφαρμογή του μέτρου.

Επίσης, υπενθύμισε ότι δεν επιτρέπεται η άθληση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων αλλά μόνο η ατομική άσκηση σε σύνθεση μέχρι τρία άτομα.

Τέλος, έκανε λόγο για απόλυτο στοίχημα. «Απόλυτο στοίχημα ο περιορισμός των μετακινήσεων για όλους μας. Πιστή τήρηση των μέτρων σημαίνει λίγο υπομονή ακόμα. Μένουμε σπίτι για να μείνουμε ασφαλείς» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς.

TAGS