«Συνέπειες της κρίσης όσο και του γεγονότος πως μας κυβερνά ένας ακροδεξιός πρωθυπουργός στελεχωμένος από φασιστοειδή» θεωρεί ο συγγραφές Αύγουστος Κορτώ τους νοσηρούς δεσμούς μεταξύ Μαξίμου και Χρυσής Αυγής, μετά τις αποκαλύψεις Κασιδιάρη.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» ερωτάται αν έχουμε Δημοκρατία και σημειώνει πως έχουμε «μιαν ακροδεξιά μετάλλαξή της».

Ο γνωστός συγγραφέας εξηγεί γιατί απέρριψε την πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη να κατέβει υποψήφιος με «Το Ποτάμι», λέγοντας: «Η πολιτική μου προξενούσε ανέκαθεν τρόμο και πλήξη. Δεν είχα ποτέ την παραμικρή φιλοδοξία να πολιτευτώ. Οπότε ας μην αναλύουμε περαιτέρω τη σκιά του όνου».

Σχετικά με το πρόσφατο «επεισόδιο» με τον δημοσιογράφο Δήμο Βερύκιο και αν αυτό συνιστά μεμονωμένο κρούσμα ή εκφράζει μια Ελλάδα οπισθοδρομική και ομοφοβική απαντά: «Σαφώς μια μερίδα του πληθυσμού συμπλέει με τέτοιες παρωχημένες ή και ρατσιστικές απόψεις. Και δεν έχω την παραμικρή πρόθεση να τους αλλάξω μυαλά, δεν είμαι κοινωνικός μεταρρυθμιστής. Απλώς οφείλουν να γνωρίζουν πως υπάρχει διαφορά μεταξύ ψιλοκουβέντας στο μπαράκι και ρατσιστικού παραληρήματος στα ερτζιανά».

Στην Ελλάδα τον φοβίζει περισσότερο το διάχυτο μίσος, ενώ όπως λέει, ελπίζει σε έναν καλύτερο κόσμο «ή έστω σε έναν καλύτερο μικρόκοσμο».

Απόψε το δημοφιλές βιβλίο του «Το βιβλίο της Κατερίνας» στο οποίο γράφει για τη διπολικότητα της μητέρας του φτάνοντας μέχρι την αυτοκτονία της, παρουσιάζεται στο θέατρο Θησείον με την ηθοποιό Λένα Παπαληγούρα στο ρόλο της Κατερίνας. Ο ίδιος θεωρεί το γράψιμο καθαρτήριο «όταν γίνεται με συνέπεια», όπως λέει, ενώ σε ερώτηση τι άλλο αγαπά πέρα από αυτό απαντά: «Τον καλό μου. Τη μουσική. Τις αμερικανικές σειρές. Τη σοκολάτα. Το τσιγάρο».