Στην καρδιά της Αθήνας, στον ολοζώντανο πεζόδρομο της Βαλτετσίου στα Εξάρχεια, μία από τις ωραιότερες αυλές στο κέντρο της πόλης μας υποδέχεται στο καταπράσινο περιβάλλον της. Με όνομα που θυμίζει ,στους περισσότερους, ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια μνήμης, το εστιατόριο Γιάντες αποτελεί ιδανική επιλογή για κουβέντες, φαγητό, κρασί γιατί όχι και για παιχνίδι με την παρέα.

Οι αυθόρμητες φωνές των συντροφιών που το επιλέγουν φτάνουν μέχρι έξω στον πεζόδρομο, κι εμείς δεν θέλουμε παρά να γίνουμε μέρος αυτής της όμορφης και χαλαρής ατμόσφαιρας. Έτσι, επιλέγουμε κάποιο από τα ολόλευκα τραπέζια του και ετοιμαζόμαστε μαζί με την φιλική διάθεση που επικρατεί στο χώρο να απολαύσουμε και τις προτάσεις της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας.

Ξεφυλλίζοντας τον κατάλογο, παρατηρούμε ότι πολλά από τα πιάτα του παράγονται με βιολογικά προϊόντα, τονίζοντας έτσι τη φιλοσοφία του εστιατορίου περί ποιότητας και εκλεκτής πρώτης ύλης.


Με φαντασία και μεράκι, οι προτάσεις της κουζίνας μας συστήνουν τις παραδοσιακές γεύσεις της Ελλάδας, παρουσιασμένες ωστόσο στην πιο μοντέρνα εκδοχή τους.

Από αυτές, δεν μπορούμε να πούμε όχι στη βελουτέ σούπα ημέρας, τα ντολμαδάκια με κρέμα λεμονιού, την κρεατόπιτα με πεκορίνο Αμφιλοχίας, την ταραμοσαλάτα με χωριάτικο ψωμί, τα μπιφτεκάκια γαλοπούλας με βραστά λαχανικά, τις σουπιές στη σχάρα με φρέσκο σπανάκι και σπιτικά chips, το ριζότο με μανιτάρια και παρμεζάνα.

Βέβαια, τα διαφορετικά πιάτα ημέρας που παρασκευάζονται σε καθημερινή βάση εμπλουτίζουν τον ήδη ενδιαφέροντα κατάλογο, κάνοντας την επιλογή μας ακόμη πιο δύσκολη. Όλα αυτά, ωστόσο, δεν θα έμοιαζαν τόσο ιδανικά αν από τα τραπέζι με τους φίλους έλειπε το καλό κρασί. Κάτι που στο Γιάντες δεν θα συμβεί ποτέ καθώς διαθέτει μια ενημερωμένη wine list με εκλεκτές και ενδιαφέρουσες ετικέτες.

Δεν φεύγουμε από την όμορφη αυλή του Γιάντες, αν δεν ολοκληρώσουμε το γεύμα μας με κάποιο από τα λαχταριστά γλυκά του. Επιλέγοντας ανάμεσα σε σοκολατόπιτα, σπασμένο μιλφέιγ με παγωτό βανίλια- σοκολάτα και σάλτσα μπισκότου και το γλυκό της ημέρας.



*Tip:
Σε καθημερινή βάση και καθόλη τη διάρκεια της ημέρας το Γιάντες διαθέτει μενού με 13,5 ευρώ το άτομο με ατομική σαλάτα, κυρίως πιάτο της επιλογής σας και ένα ποτήρι κρασί, μπύρα ή αναψυκτικό.

Info

Βαλτετσίου 44 Εξάρχεια

Τηλ. +30 210 3301369

[email protected]

www.yiantes.gr

www.facebook.com/yiantes

Δευτέρα- Παρασκευή: 13.00-00.30, Σάββατο- Κυριακή: 13.00-01.00

Από 18-20 ευρώ/άτομο με κρασί

Αν θέλετε να μάθετε τις δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε αλλά και ποια είναι τα καλύτερα στέκια για φαγητό και καφέ στην περιοχή κατεβάστε την εφαρμογή Athens by GreekGuide.com στο κινητό σας δωρεάν και απολαύστε ένα άλλο «πρόσωπο» της Αθήνας!