Την επιθυμία του για συνεργασία του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου με διακεκριμένους Έλληνες καλλιτέχνες του εξωτερικού, διατυπώνει, με συνέντευξή του στον «Νέο Κόσμο», ο πρόεδρος και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Γιώργος Λούκος.

«Πονάω και νοιάζομαι την ομογένεια, επειδή είμαι Έλληνας του εξωτερικού, έχω δώσει παραστάσεις σε όλο τον κόσμο και έχω επισκεφθεί την Αυστραλία πολλές φορές, δίνοντας παραστάσεις με την Όπερα της Λυών στο Σίδνεϋ, την Μελβούρνη, την Αδελαΐδα, αλλά και σε πόλεις της Νέας Ζηλανδίας.

Αγαπώ πάρα πολύ τους Έλληνες της μακρινής Αυστραλίας και όλους τους ομογενείς μας που μένουν τόσο μακριά από την πατρίδα και είναι κρίμα που δεν κάνουμε πιο πολλά πράγματα μαζί», σημειώνει και εκφράζει την επιθυμία του να αλλάξουν τα πράγματα.

«Θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα από κοινού με την ομογένεια, να προβάλλουμε τη σύγχρονη δημιουργία τους, να καλούμε ομογενείς καλλιτέχνες και θιάσους από το εξωτερικό και βεβαίως από την Αυστραλία, όπου υπάρχει έντονη πολιτιστική δράση», τονίζει και αφήνει να εννοηθεί ότι το θέμα αυτό θα τον απασχολήσει στο μέλλον.