Έντονος είναι ο προβληματισμός που επικρατεί στον κλάδο της εστίασης μετά τα έκτακτα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού στα Χανιά από το πρωί της Τρίτης (25/8) λόγω της αύξησης των κρουσμάτων που καταγράφηκε τις προηγούμενες μέρες.

Η τοπική εστίαση, όπως μεταδίδει σε σχετικό του ρεπορτάζ το Mega θα δεχθεί ένα ακόμα πλήγμα, καθώς μετά την απαγόρευση της λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12:00 το βράδυ έως τις 07:00 το πρωί, για τις προσεχείς επτά ημέρας θα υπάρχει περιορισμός στα τραπεζοκαθίσματα, μέχρι τέσσερα άτομα.

Ο Στέλιος Ιωσηφίδης, ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων μίλησε στην κάμερα του Mega.

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, ο Αύγουστος πήγαινε πολύ καλά για τις επιχειρήσεις, έως ότου επιβληθεί το μέτρο για κλείσιμο των σχετικών επιχειρήσεων στις 12:00 το βράδυ.

Μέτρο, που όπως είπε, συνέτεινε τον συνωστισμό στο Παλιό Λιμάνι και στην ευρύτερη περιοχή.

Σε ότι αφορά στο νέο μέτρο, το οποίο επιτάσσει να κάθονται μέχρι τέσσερα άτομα σε ένα τραπέζι, είπε ότι αυτό θα δώσει το «τελειωτικό χτύπημα στις επιχειρήσεις. Σε δύο εβδομάδες θα έχουν κλείσει τα καλοκαιρινά μαγαζιά στα Χανιά. Από Οκτώβριο θα υπάρχει πρόβλημα».