Η Βάνα Ραμπότα είναι μια ηθοποιός γεμάτη αισιοδοξία. Οι περισσότεροι τη γνώρισαν μέσα από το τηλεοπτικό «50-50», στο οποίο υποδυόταν τη σύζυγο του Σάκη Μπουλά. Όμως, η ηθοποιός δείχνει να προτιμά το θέατρο και δε φαίνεται να της λείπει ιδιαίτερα η τηλεόραση.

Όμως, εκτός από την αγάπη της για την υποκριτική, της αρέσει η ολιστική και η γιόγκα ενώ έχει εξασκηθεί σε παιδιά με ειδικές ανάγκες στην Ταϋλάνδη. Αυτή την περίοδο συμμετέχει στην παράσταση «Συμπέθεροι από τα Τίρανα».
Το έργο, όπως λέει, έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία και έχει πολλαπλές διανομές. Πρόκειται για δύο ζευγάρια, δύο οικογένειες σε μία επαρχιακή πόλη και «είναι αυτό που λέμε οι νεόπλουτοι νεοέλληνες. Το πρωταγωνιστικό ζευγάρι έχει μία κόρη που σπουδάζει στο Λονδίνο και ερωτεύεται ένα νέο, που στο τέλος μαθαίνουμε πως είναι Αλβανός. Η μητέρα της κόρης, η Βλαβιανού, είχε επίσης σχέση στο παρελθόν με έναν Αλβανό, που είναι και ο πατέρας του νεαρού. Γενικά, όλο το έργο είναι μία φάρσα που περιέχει και πολλά κοινωνικά μηνύματα», αναφέρει.

Και συμπληρώνει ότι το έργο δείχνει την οικονομική διαφθορά που έφερε αυτή η «ευμάρεια». Η Βάνα Ραμπότα σημειώνει ότι ο κόσμος φεύγει από το θέατρο ευτυχισμένος καθώς έχει την ανάγκη να γελάσει.

Υποστηρίζει ότι δεν είχε βασιστεί ποτέ στην τηλεόραση και τυχαία βρέθηκε στο συγκεκριμένο μέσο. «Ήμουν παιδί του θεάτρου και του σινεμά. Μάλιστα ήμουν στο εναλλακτικό θέατρο. Εμπορικό (θέατρο) δεν έκανα ποτέ. Την τηλεόραση την βλέπω απλά σαν ένα κομμάτι της ζωής μου», λέει χαρακτηριστικά.

Η Βάνα Ραμπότα ασχολείται με την ολιστική, τη γιόγκα και τις βιοενέργειες εδώ και αρκετά χρόνια. Έχει ταξιδέψει στην Ινδία, την Ταϋλάνδη, όπου αποφοίτησε από τη σχολή Τσιαν Μάι. Ασχολείται ακόμη και με την φωτογραφία. Και όπως καταλήγει, της αρέσει οι άνθρωποι να αποκτούν εμπειρίες σε διάφορα πράγματα στη ζωή τους.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».