Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Άρης Σπηλιωτόπουλος παραβρέθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ στο Μουσείο της Ακρόπολης για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος σε δήλωσή του τόνισε: «Είναι αξιέπαινη πρωτοβουλία, είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε – για να μην ξεχνούμε- από την αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη και από εκείνη την εποχή έως και σήμερα έχουν γίνει κατά καιρούς αρκετές προσπάθειες οι οποίες δυστυχώς δεν έχουν ευοδωθεί.

Γιατί δεν έχουν ευοδωθεί; Γιατί κατά τη δική μου εκτίμηση δεν υπάρχει η απαιτούμενη πολιτισμική διπλωματία. Δεν υπάρχει δηλαδή η διπλωματία εκείνη που με τους κόμβους του πολιτισμού θα μπορέσει να συνεγείρει και να εμπνεύσει τη διεθνή κοινότητα και την πολιτική και την καλλιτεχνική και των γραμμάτων και των τεχνών έτσι ώστε ομόθυμα να στηρίξουν το δίκαιο αίτημα της Ελλάδος για την επιστροφή των δικών της γλυπτών του Παρθενώνα πίσω. Το αίτημα αυτό το είχα θέσει εγώ στο Δήμαρχο του Λονδίνου με τον οποίο διατηρώ σχέση άριστη- παρότι αυτό παραμένει αγκάθι στη μεταξύ μας σχέση- χρόνια πριν.

Και πιστεύω ότι πρέπει όλοι μας να κινητοποιήσουμε τα δικά μας διεθνή ερείσματα προκειμένου να βοηθήσουμε στην κατεύθυνση αυτή. Εάν υπήρχε και Δήμαρχος της Αθήνας και υπήρχε το λεγόμενο δίκτυο της διπλωματίας των πόλεων, ίσως και να ήμαστε πιο κοντά στον στόχο. Ελπίζω κάποια στιγμή και η Αθήνα να αποκτήσει Δήμαρχο».