Έχουμε ακούσει και έχουμε γράψει πολλά για σπείρες. Αλλά για σπείρα παρκαδόρων είναι η πρώτη φορά που ακούμε. Κι όμως συνέβη εδώ και συνέβη στο Κολωνάκι.

Η αστυνομία μετά από στενή παρακολούθηση κατάφερε να πιάσει στα δίχτυα της 10μελή σπείρα που εξαπατούσε ιδιοκτήτες αυτοκίνητων που σύχναζαν σε γνωστό καφέ του Κολωνακίου.

Δεκάδες πολυτελή αυτοκίνητα σταματούσαν έξω από το γνωστό μπαρ. Ο οδηγός έδινε τα κλειδιά στον παρκαδόρο, ήσυχος ότι το αυτοκίνητο του θα ήταν ασφαλές στο κλειστό πάρκινγκ οπού θα το έβαζαν και μάλιστα χωρίς συγκεκριμένο αντίτιμο.

Κομπίνα υπεράνω… υποψίας

Κανένας από τους οδηγούς όμως δεν μπορούσε να φανταστεί ότι οι συγκεκριμένοι παρκαδόροι είχαν στήσει μια εξαιρετική και υπεράνω υποψίας επιχείρηση.

Αντί για το πάρκινγκ, παρατούσαν τα αυτοκίνητα οπού έβρισκαν. Περνούσε η τροχαία έκοβε κλήσεις, έπαιρνε πινακίδες μέχρι και ολόκληρα τα αυτοκίνητα σήκωνε.

Η ομάδα Πρόληψης, Εγκληματικότητας και Τροχαίων Ατυχημάτων της τροχαίας Αθηνών έστησε καρτέρι στην σπείρα των παρκαδόρων και διαπίστωσε την απάτη που γινόταν για τουλάχιστον ένα χρόνο.

Μάζευαν τις κλήσεις σπίτι τους
Μάλιστα, σε έφοδο που έκαναν στο σπίτι ενός εκ των δέκα συλληφθέντων βρήκαν δεκάδες κλήσεις της τροχαίας για παράνομο παρκάρισμα που ποτέ δεν είχαν δοθεί στους ιδιοκτήτες των οχημάτων.

Οι θαμώνες του γνωστού μπαρ του Κολωνακίου που πήγαιναν να πιουν ένα ποτό, βρίσκονταν μετά από καιρό να πρέπει να πληρώσουν και μια κλήση πολλών ευρώ.

Σε βάρος των παρκαδόρων αλλά και του υπεύθυνου της εταιρείας σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγηθήκαν στον εισαγγελέα.

Πηγή: protothema.gr

.