Η Τατιάνα Λύγαρη τελείωσε τις σπουδές της στη Νομική του ΑΠΘ αλλά πολύ σύντομα την κέρδισε το θεατρικό σανίδι. Μετά από σειρά εμφανίσεων στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ήρθε στην Αθήνα και ξεχώρισε για τους ρόλους της στην αρχαία τραγωδία.

Σε μια επιτυχημένη περιοδεία στη Ρωσία με την «Ιφιγένεια εν Ταύροις», οι Ρώσοι ενθουσιάστηκαν και της πρότειναν να μείνει για να ενσαρκώσει την Άννα Καρένινα. Όταν επέστρεψε, σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει ως θεατρική σκηνή ένα αυθεντικό βαγόνι του μυθικού Όριαντ Εξπρές, που εντόπισε στην περιοχή του Ρουφ. Και αυτό έκανε.

Από τότε η Τατιάνα Λύγαρη έχει επενδύσει σε αυτό το βαγόνι κάθε καλλιτεχνική δραστηριότητά της.

Εκεί, όπως εξηγεί στο newsbeast.gr, πραγματοποιεί παραστάσεις και για μικρούς και για μεγάλους με τον κόσμο να δέχεται το εγχείρημά της με μεγάλο ενθουσιασμό. Εξηγώντας τις επιλογές της, που περιλαμβάνουν «δύο τρένα στο Τρένο», η Τατιάνα Λύγαρη μιλάει για τις αναζητήσεις που την οδήγησαν σε αυτές. «Μεγαλώνοντας απαιτώ όλο και περισσότερο από τους άλλους και από τον εαυτό μου συνέπεια, σοβαρότητα, ήθος και αφοσίωση. Και δεν τα βρίσκεις πάντα. Προσωπικά εκφράζομαι μέσα από τη δουλειά και τις επιλογές μου, τη στάση και τη ζωή μου. Θεωρώ ότι η τέχνη είναι σχολείο κι αυτό που κάνω είναι εκπαίδευση. Προτείνω αυτό που πιστεύω ότι η κοινωνία έχει ανάγκη, μόνο που τις περισσότερες φορές η κοινωνία δεν το ξέρει αυτό. Βαθιά μέσα μου πιστεύω ότι αυτό που κάνω ωφελεί», αναφέρει χαρακτηριστικά η ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Πιστεύει μάλιστα ότι αυτό που λείπει από την κοινωνία μας είναι η συνειδητότητα και η βαθύτερη γνώση του εαυτού μας. Γι’ αυτό και προσπαθεί μέσα από τη δουλειά της να περάσει μηνύματα στον κόσμο.

Η Τατιάνα Λύγαρη παρακολουθεί τα δρώμενα και θέλει η χώρα μας να βγει από τις οικονομικές δυσκολίες στις οποίες έχει περιέλθει. Πάντως, όταν τη ρωτούν τι θα συμβούλευε εκείνους που θα ήθελαν να γίνουν ηθοποιοί, θα τους έλεγε να το κάνουν αρκεί να έχουν μία εναλλακτική λύση γιατί οι καιροί είναι αρκετά δύσκολοι.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».