Δεν απαιτήθηκε πολύ ώρα για να αποφασίσει ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας εάν θα πήγαινε το βράδυ της Παρασκευής στην δεξίωση για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας στο Μέγαρο της Ηρώδου Αττικού που τον είχε προσκαλέσει η κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου ή στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου προκειμένου να θαυμάσει από κοντά την παράσταση «Πέρσες» του Αισχύλου.

Επέλεξε να παραστεί στην τραγωδία και για το λόγο αυτό ενημέρωσε εγκαίρως την Προεδρία της Δημοκρατίας ότι δεν θα μπορούσε να παραστεί. Άλλωστε είναι από τους ανθρώπους που αποφεύγουν τις πολλές κοσμικότητες και τις δημόσιες σχέσεις.

Έτσι, πήρε τη σύζυγό του και μετέβησαν οδικώς στην Επίδαυρο. Φορώντας μάσκα μιας χρήσης στο πρόσωπο, ο καθηγητής παθολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κάθισε μαζί με το κοινό και όχι στις θέσεις διακεκριμένων και μετά το τέλος της παράστασης συνεχάρη τους ηθοποιούς και τον σκηνοθέτη – καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη. Όχι βέβαια δια χειραψίας…