Στο πλαίσιο των αυξανόμενων περιβαλλοντικών και κοινωνικών προκλήσεων, η L’Oréal επιταχύνει τον μετασχηματισμό της προς ένα μοντέλο λειτουργίας, που σέβεται τα όρια του πλανήτη και ενισχύει τις δεσμεύσεις για βιωσιμότητα και κοινωνική ενσωμάτωση.

Θέτοντας ως έτος ορόσημο το 2030, η L’Oréal αποκάλυψε την επόμενη γενιά των φιλόδοξων στόχων της για τη βιωσιμότητα, μέσα από το πρόγραμμα L’Oréal for the Future.

Η στρατηγική της βασίζεται σε τρεις πυλώνες:

  • Μετασχηματίζεται και σέβεται τα όρια του πλανήτη
  • Ενδυναμώνει το επιχειρηματικό της οικοσύστημα, βοηθώντας τη μετάβαση σε ένα πιο βιώσιμο κόσμο
  • Συμβάλλει στην επίλυση των προκλήσεων του κόσμου, υποστηρίζοντας επείγουσες κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανάγκες

Πιο συγκεκριμένα, δεσμεύεται ότι:

  • Μέχρι το 2025, όλες οι εγκαταστάσεις της L’Oréal θα έχουν επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα, μέσα από τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και τη χρήση 100% ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
  • Μέχρι το 2030, το 100% των πλαστικών που χρησιμοποιούνται στις συσκευασίες των προϊόντων της L’Oréal θα προέρχονται είτε από ανακυκλωμένες πηγές είτε από πηγές βιολογικής προέλευσης.
  • Μέχρι το 2030, η L’Oréal θα μειώσει κατά 50% ανά τελικό προϊόν, σε σύγκριση με το 2016, τις συνολικές εκπομπές της σε αέρια του θερμοκηπίου

Συμβάλλοντας στην επίλυση των προκλήσεων του κόσμου, η L’Oréal θα διαθέσει 150 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση επειγόντων κοινωνικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων.

Συγκεκριμένα:

  • 100 εκατομμύρια ευρώ θα δεσμευτούν για επενδύσεις αντίκτυπου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν βασικές περιβαλλοντικές προκλήσεις. 50 εκατομμύρια ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση έργων αποκατάστασης κατεστραμμένων φυσικών θαλάσσιων και δασικών οικοσυστημάτων μέσω ενός ταμείου που ονομάζεται «L’Oréal Fund for Nature Regeneration» και το οποίο θα διαχειρίζεται η Mirova, θυγατρική της Natixis Investment Managers. Το ταμείο αυτό θα αφιερωθεί στις επενδύσεις αντίκτυπου. Ακόμα 50 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση έργων που συνδέονται με την κυκλική οικονομία.
  • 50 εκατομμύρια ευρώ θα δεσμευτούν για την υποστήριξη των ευάλωτων γυναικών μέσω της δημιουργίας ενός φιλανθρωπικού ταμείου. Το ταμείο αυτό, θα στηρίξει τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις στις προσπάθειές τους να καταπολεμήσουν τη φτώχεια, να βοηθήσουν τις γυναίκες να επιτύχουν κοινωνική και επαγγελματική ένταξη, να παρέχουν επείγουσα βοήθεια σε γυναίκες πρόσφυγες και γυναίκες με αναπηρίες, να αποτρέψουν τη βία κατά των γυναικών και να υποστηρίξουν τα θύματα.

Με αυτούς τους νέους στόχους, η L’Oréal θέλει να αποτελέσει καταλύτες αλλαγής, αφοσιωμένοι περισσότερο από ποτέ στο περιβάλλον και την κοινωνία. Και τα προϊόντα της να κατέχουν καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή.