Για τις ατέλειωτες ώρες μελέτης και τον αγώνα που έδωσε για να συγκεντρώσει συνολικά 18.600 μόρια στις φετινές πανελλήνιες μίλησε η αριστούχος Ελευθερία Μπερνίτσα η οποία ευελπιστεί να εισαχθεί στην Νομική Αθήνας.

«Από την αρχή της μαθητικής μου διαδρομής διάβαζα πάρα πολύ. Με τις συνθήκες του κορονοϊού εγώ τουλάχιστον είχα περισσότερο χρόνο για διάβασμα και τον αξιοποίησα, οπότε θεωρώ ότι μου βγήκε κάπως σε καλό. Έγραψα στην Ιστορία 95, στην Κοινωνιολογία 100, στην Έκθεση 84 και στα Αρχαία 94» είπε στην κάμερα της ΕΡΤ η αριστούχος.

«Στην πρώτη λυκείου ήθελα να πάω στη θετική κατεύθυνση, μου άρεσαν τα μαθηματικά, η φυσική, όλα τα μαθήματα, απλά δεν είχα βρει κάποια σχολή που να με εκφράζει τόσο…

Κάποια στιγμή είχα δει ένα ρεπορτάζ που είχατε κάνει με αριστούχους, και είχε πει κάποιος ότι πέρασε στη Νομική και ήθελε να μεταπηδήσει στις Διεθνείς Σχέσεις και αυτό όλο εμένα με ενθουσίασε! Έτσι αποφάσισα να πάω στη θεωρητική κατεύθυνση» ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Ήταν κουραστικό, εγώ επειδή είμαι και βραδινός τύπος ξενύχτησα πάρα πολλές φορές, ατελείωτα ξενύχτια… Με βοήθησαν πάρα πολύ και οι γονείς και οι καθηγητές μου, στο σχολείο και στο φροντιστήριο, κυρίως ψυχολογικά».