Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι εκπαιδευτικοί, με την ΟΛΜΕ να καλεί σε αποχή από όλα τα βαθμολογικά κέντρα και στη διόρθωση των Πανελλαδικώς Εξεταζομένων Μαθημάτων.

Οι εκπαιδευτικοί φορούν μάσκες και κρατούν μαύρες ομπρέλες που πάνω γράφουν «η τέχνη ξεπλένει από τη σκόνη της καθημερινότητας». Πανό γράφει επίσης «θέλω χρώματα, θέλω μουσική, δεν θέλω να γίνω μηχανή».

Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για «υποβάθμιση και τον εξοβελισμό των ειδικοτήτων ΠΕ08 (Καλλιτεχνικών), ΠΕ78 (Κοινωνικών Επιστημών), ΠΕ80 (Οικονομίας) και ΠΕ81 (Πολιτ. Μηχανικών – Αρχιτεκτόνων)  από τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση εξαιτίας του νέου ωρολογίου προγράμματος».

«Ως γνωστόν πριν μερικές ημέρες ανακοινώθηκαν τα νέα ωρολόγια προγράμματα Γυμνασίων και ΓΕΛ που δεν επιχειρούν απλά την αυξομείωση μαθημάτων, όπως συνηθίζεται επί πολλές δεκαετίες, αλλά χωρίς καμία επιστημονική και παιδαγωγική τεκμηρίωση, καταργούν σχεδόν όλα τα γνωστικά αντικείμενα των Κοινωνικών Επιστημών, των Καλλιτεχνικών και γενικότερα της καλλιτεχνικής παιδείας στο ΓΕΛ, το μάθημα της έρευνας (project), μειώνουν τις ώρες της οικιακής οικονομίας στο Γυμνάσιο και πλήττουν τις οικονομικές επιστήμες στο ΓΕΛ» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ.

Μεταξύ άλλων η ΟΛΜΕ αναφέρει: «Στο νέο ωρολόγιο πρόγραμμα, είναι ξεκάθαρο ότι το Υπουργείο Παιδείας οραματίζεται ένα σχολείο αποστεωμένο από κάθε έννοια κοινωνικών αξιών, έρευνας, τέχνης το οποίο θα αποτελεί ένα ασφυκτικό εξεταστικό κέντρο, προθάλαμο των πανεπιστημίων».

Δείτε τις φωτογραφίες:

Δείτε τα βίντεο:

 

Βίντεο – Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος