Σε πλήρη εξέλιξη είναι η κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων, στο πλαίσιο του σχεδίου «Δευκαλίων» για την ανακούφιση των σεισμοπαθών στην Κεφαλονιά.

Η ομάδα των υποβρυχίων καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού που έφθασε τα ξημερώματα στο νησί με αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας ολοκλήρωσε τον έλεγχο στο λιμάνι του Αργοστολίου και έδωσε έγκριση καταλληλότητας. Η ομάδα μεταβαίνει στο Ληξούρι για αντίστοιχους ελέγχους.

Εξάλλου, στο Ληξούρι βρίσκονται ήδη οι 160 σκηνές που μεταφέρθηκαν με το C-130. Στο στήσιμο των σκηνών θα συνδράμουν 32 ειδικευμένα στελέχη του Στρατού Ξηράς που θα μεταφερθούν στο νησί ε μεταφορικό ελικόπτερο ΝΗ-90 του Στρατού σε δύο φάσεις. Επιπλέον, 120 σκηνές μεταφέρθηκαν με άλλο C-130 που έφθασε στο νησί στις 9:55 το πρωί, ενώ ένα τρίτο C-130 βρίσκεται σε διαδικασία φόρτωσης διαφόρων υλικών από υπηρεσίες και αναμένεται στο νησί μετά το μεσημέρι.

Επίσης, το μεσημέρι αναμένεται στο νησί και το δεύτερο αρματαγωγό ΙΚΑΡΙΑ του Πολεμικού Ναυτικού που μεταφέρει διάφορα μηχανήματα.

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για την Κεφαλονιά