Λήγει ο συναγερμός στην Αταλάντη, καθώς και τα υπόλοιπα τα τεστ κορονοϊού που έγιναν και αφορούσαν τις επαφές του 28χρονου ήταν αρνητικά.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Συνολικά 11 επαφές από την Αταλάντη που εξετάστηκαν για covid-19 από συνεργεία του Νοσοκομείου Λαμίας, του Κέντρου Υγείας και του ΕΟΔΥ, από την Αταλάντη μαζί με 27 από τη Λαμία που αποτελούσαν επαφές του δεύτερου ζευγαριού, βγήκαν όλοι αρνητικοί στον νέο κορονοϊό.

Είχαν προηγηθεί οι 19 έλεγχοι στην Αταλάντη που είχαν πιστοποιήσει ένα κρούσμα από τις επαφές του 28χρονου που είχε επιστρέψει από την Αμερική και είχαν ανεβάσει τους θετικούς στη Φθιώτιδα στους εννέα (9).

Μπορεί λοιπόν να φαίνεται ότι έχει ελεγχθεί η διασπορά στην Κοινότητα, ωστόσο οι ειδικοί προειδοποιούν: «Μπροστά μας είναι τα δύσκολα και χρειάζεται μεγάλη προσοχή ειδικά από εισαγόμενα κρούσματα….»

Η συνταγή είναι απλή, τηρούμε τα μέσα αυτοπροστασίας, αποφεύγουμε τις στενές επαφές και όσοι επιστρέφουν από το εξωτερικό υποχρεωτική καραντίνα σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ.

Η ιστορία των κρουσμάτων

Ο νέος κύκλος των κρουσμάτων covid-19 ξεκίνησε το Σάββατο 6 Ιουνίου, όταν βρέθηκε θετικός ο 86χρονος που είχε επιστρέψει τέλη Μαΐου από Αμερική.

Το αμέσως επόμενο 24ωρο διαγνώστηκαν θετικοί στο νέο κορονοϊό, η 80χρονη σύζυγός του, η 57χρονη κόρη του και ο 28χρονος εγγονός, ανεβάζοντας τα κρούσματα σε τέσσερα.

Από τις επαφές του τελευταίου που φέρεται να «έσπασε» την καραντίνα σε Αταλάντη και Λαμία, βεβαιώθηκε τελικά ένα κρούσμα στην Αταλάντη σε συνομήλικο φίλο του, ενώ η νέα ιχνηλάτηση έφερε ακόμη 11 επαφές.

Την ίδια στιγμή που η αγωνία επικεντρώνονταν στη Αταλάντη, ένα μόλις δύο μηνών βρέφος από τη Λαμία έβγαινε θετικό στο τεστ. Το ίδιο βράδυ (9/6) επιβεβαιωνόταν ότι ήταν θετικοί τόσο οι γονείς του, όσο και το ένα από τα δύο αδερφάκια του.

Η κατάσταση της υγείας των ασθενών

Ο 86χρονος συνεχίζει και νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ covid-19 του ΓΝ Λαμίας με τα επόμενα 24ωρα να είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για την πορεία της υγείας του.

Το ευχάριστο είναι ότι η κόρη του που τις προηγούμενες ημέρες παρουσίαζε υψηλό πυρετό και νοσηλεύεται επίσης στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας, είναι καλύτερα.

Τα άλλα δύο μέλη της οικογένειας νοσηλεύονται στην κλινική covid-19 του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, σε θαλάμους αρνητικής πίεσης και η κατάστασή τους χαρακτηρίζεται σταθερή.

Από το δεύτερο ζευγάρι που διαμένει στη νότια Λαμία, η μητέρα με το δύο μηνών βρέφος νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Παίδων και η κατάστασή τους έχει βελτιωθεί σημαντικά, ενώ ο σύζυγος της μαζί με τα άλλα δύο παιδιά βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι χωρίς συμπτώματα. Χωρίς συμπτώματα είναι επίσης ο 28χρονος στην Αταλάντη.