Εξαιρετική χαρακτήρισε τη συνεργασία του με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια των δηλώσεων που έκαναν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους.

Όπως ανέφερε, η συνεργασία τους δεν είναι αποσπασματική αλλά σχεδόν σε καθημερινή βάση, καθώς υπάρχουν ανοιχτά -εξαιρετικής σημασίας- θέματα που αφορούν στην αντιπυρική και αντιπλημμυρική θωράκιση, έτσι ώστε να υπάρχει ετοιμότητα για οτιδήποτε προκύψει.

«Νομίζω ότι η δουλειά που γίνεται στον Δήμο Θεσσαλονίκης είναι εξαιρετική. Η συνεργασία μας έχει αποδειχθεί και μέσα σε αυτούς τους μήνες ότι είναι υποδειγματική και έτσι θα συνεχίσουμε. Μικρές ή μεγάλες αρρυθμίες που μπορεί να υπάρχουν στα ζητήματα επικοινωνίας, προγραμματισμού, αντιλαμβάνεστε ότι σε έναν ζωντανό οργανισμό, όπως είναι οι δήμοι, όπως είναι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, υπάρχουν. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γι’ αυτήν τη συνεργασία», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Ο κ. Χαρδαλιάς είναι ένας παλιός αυτοδιοικητικός, γνωρίζει πάρα πολύ καλά τα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο έχουμε και μία εξαιρετική επικοινωνία και συνεργασία», δήλωσε ο κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Και πρόσθεσε: «Στο σημείο αυτό (το δημαρχείο), που εμφανίστηκε το κρούσμα μηδέν, στο σημείο μηδέν, από εκείνη τη μέρα, την 26η Φεβρουαρίου, είμαστε σε διαρκή επικοινωνία και νομίζω ότι και αυτός και εμείς συμβάλλαμε ούτως ώστε η πόλη μας να έχει πολύ καλή αντιμετώπιση του κορονοϊού. Από εκεί και μετά, όλα αυτά έχουν να κάνουν με μία δυναμική διαδικασία. Προφανώς δεν σταματάμε ούτε μια στιγμή να είμαστε σε μια κατάσταση alert».

«Έχουμε τώρα το άγχος της επαναλειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος» είπε και συνέχισε: «Υπάρχει, μεν, ο κορονοϊός αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα θέματα που αφορούν την Πολιτική Προστασία. Είναι η αντιπυρική περίοδος που έχει ήδη ξεκινήσει, το δάσος του Σέιχ Σου για το οποίο πραγματικά έχουμε ένα μεγάλο άγχος, την αντιπλημμυρική προστασία και έχουμε πολλά άλλα θέματα και θεωρώ ότι από κοινού θα μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε, εφόσον προκύψουν».