Τηλεργασία ή εργασία από απόσταση είναι μια νέα μορφή εργασίας, κατά την οποία οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται από οπουδήποτε και οποιαδήποτε μέρα και ώρα, κάνοντας χρήση των σύγχρονων μορφών τηλεπικοινωνίας, πληροφορικής και διαδικτύου. Μια μορφή εργασίας που δεν «επινοήθηκε» τους τελευταίους μήνες, εν μέσω της πανδημίας του κορωναϊού και της καραντίνας, το σίγουρο όμως είναι ότι… τώρα μπήκε για τα καλά στη ζωή μας και –όπως όλα δείχνουν- ήρθε για να μείνει!

Και το βασικό ερώτημα έγκειται πλέον στο εξής δίπτυχο: επαγγέλματα και τηλεργασία! Μπορούν άραγε όλα τα επαγγέλματα να ασκηθούν μέσω τηλεργασίας; Φυσικά και όχι, υπάρχουν ωστόσο κλάδοι ιδανικοί για όσους προτιμούν την εργασία εξ αποστάσεως…

Όσοι λοιπόν προτιμάτε να δουλεύετε από την άνεση του σπιτιού σας, με τις… φόρμες σας, ή είστε τώρα στη φάση των σπουδών και ονειρεύεστε… επαγγέλματα και τηλεργασία για το μέλλον σας, δώστε προσοχή! Γιατί αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο σε όλους εσάς που ψάχνετε dream jobs από… απόσταση, με καλή επαγγελματική αποκατάσταση και αποδοχές!

Ιδού οι 4+1 κλάδοι με τα ιδανικά επαγγέλματα για τηλεργασία:

Πληροφορική, Δίκτυα, Πολυμέσα

Αν ψάχνεις επαγγέλματα που μηδενίζουν –κυριολεκτικά- τις αποστάσεις, τότε ο κλάδος της Πληροφορικής είναι… πλούσιος από τέτοια!

Μπορείς να υποστηρίζεις άνετα τα δίκτυα και τις τηλεπικοινωνίες μιας εταιρείας, ως Τεχνικός Δικτύων & Τηλεπικοινωνιών (IT Support) από την άνεση του… καναπέ σου, να είσαι Τεχνικός Λογισμικού Η/Υ μιας επιχείρησης στην Ελλάδα και να μένεις στο… Κατάρ, ή ακόμα να είσαι Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής/Web Designer/Web Developer και να κατασκευάζεις μια ιστοσελίδα ή ένα e-shop από την Αθήνα για ένα κατάστημα με έδρα στο… Γιβραλτάρ!

Επιλέγοντας σπουδές Πληροφορικής & Υπολογιστών στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ, είσαι σίγουρα μέσα στο… παιχνίδι!

«Υπόγραψε» την επαγγελματική σου καταξίωση, σπουδάζοντας σε 4 περιζήτητες ειδικότητες:

Εφαρμοσμένες Τέχνες, Γραφιστική, 3D Animation

Συνεχίζοντας την καταγραφή των κλάδων που συνδυάζουν εύκολα επαγγέλματα και τηλεργασία, ο κλάδος των Εφαρμοσμένων Τέχνων σίγουρα κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις της λίστας!

Ο Γραφίστας Εντύπου & Ηλεκτρονικών Μέσων, ο Τεχνικός Κινούμενης Εικόνας-3D Animation, o Σκιτσογράφος-Εικονογράφος, ο Σεναριογράφος, η Μετάφραση-Διόρθωση-Επιμέλεια Κειμένων, συγκαταλέγονται στα επαγγέλματα, που όχι μόνο μπορεί να τα ασκήσει κάποιος από απόσταση, αλλά ενδείκνυνται για τηλεργασία, καθότι είναι δημιουργικά επαγγέλματα που… «αγαπούν» την ησυχία και τη συγκέντρωση που εξασφαλίζει το σπίτι, σε σχέση με έναν χώρο εργασίας!

«Σχεδίασε» την επιτυχία σου στις Εφαρμοσμένες Τέχνες, με σπουδές Γραφιστικής στο βραβευμένο ΙΕΚ ΑΛΦΑ, σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα & Θεσσαλονίκη!

Marketing, Λογιστική

Και ερχόμαστε και στα επαγγέλματα του κλάδου Οικονομίας & Διοίκησης, τα οποία είναι… «βούτυρο στο ψωμί» της τηλεργασίας! Το job description ενός Στελέχους Διαφήμισης & Marketing, ή του Στελέχους Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου/Φοροτεχνικού Γραφείου, μπορεί άνετα να τηρηθεί με εργασία από απόσταση και να υλοποιηθούν όλα τα σχετικά projects και αρμοδιότητες στο ακέραιο!

Σπούδασε Marketing ή Λογιστική στο κορυφαίο ΙΕΚ ΑΛΦΑ και μίλα τη «γλώσσα» των business και των οικονομικών, καλύτερα απ’ τον καθένα στην αγορά εργασίας!

Μουσική Τεχνολογία & Ηχοληψία

Η Μουσική είναι ακόμα ένας κλάδος, ιδανικός για εργασία εξ αποστάσεως! Και πριν σπεύσει κανείς να προτάξει ως αντίρρηση το γεγονός ότι η παραγωγή και επεξεργασία του ήχου και της μουσικής γίνεται μόνο σε ειδικά εξοπλισμένα studios –ήτοι σε χώρο εργασίας!- αξίζει να σημειωθεί πως μπορείς, ακόμα και στο σπίτι σου, να διαμορφώσεις κατάλληλες συνθήκες για την παραγωγή μουσικής!

Διοχέτευσε ΣΗΜΕΡΑ την καλλιτεχνική σου «φλέβα» στα νέα, πρωτοποριακά τμήματα σπουδών Μουσικής Τεχνολογίας του ΙΕΚ ΑΛΦΑ και γίνε ένας καταξιωμένος επαγγελματίας ΑΥΡΙΟ! Αποκλειστικά, με την «υπογραφή» του κορυφαίου ερμηνευτή, μουσικού και ενορχηστρωτή Μαυρίκιου Μαυρικίου, αναγνωρισμένου από τον μεγάλο μαέστρο Μίμη Πλέσσα!

Παιδαγωγικά

Μέχρι χθες, το «αουτσάιντερ» -θα λέγαμε- αν έψαχνες επαγγέλματα για τηλεργασία Ωστόσο, με τα virtual classes και τις απανταχού πλατφόρμες ηλεκτρονικής διδασκαλίας (e-learning) που… «δίνουν και παίρνουν» εν καιρώ πανδημίας και καραντίνας, σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, ξεκινώντας από το νηπιαγωγείο (!), τα Παιδαγωγικά εντάχθηκαν κάπως έτσι στη λίστα!

Γίνε Παιδαγωγός στο… ΑΛΦΑ ΙΕΚ Βρεφονηπιοκομίας, και κάνε τη ζωή των παιδιών όμορφη και συναρπαστική! Παρέχοντας τις πλέον αναγνωρισμένες και ποιοτικές σπουδές Παιδαγωγικών, το ΙΕΚ ΑΛΦΑ σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και Θεσσαλονίκη είναι η Νο1 επιλογή μεταξύ των ιεκ βρεφονηπιοκομίας, καθώς διασφαλίζει την άμεση εργασιακή σου αποκατάσταση και επισφραγίζει την καταξιωμένη επαγγελματική σου σταδιοδρομία!

ΙΕΚ ΑΛΦΑ. ΒΕLIEVE.

INFO:

  • iekalfa.gr
  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας:Πατησίων 31, 210 5279500
  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά:Φίλωνος 39, 210 41 20313
  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας:Λ. Βουλιαγμένης 57, 210 9640117
  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης:Βαλαωρίτου 9, 2310 552406