Η Εθνική Τράπεζα ενώνει τις δυνάμεις της με τη Σμαράγδα Καρύδη σε μία πρωτοβουλία που σκοπό έχει την εξοικείωση των πελατών, όλων των ηλικιών, με τις ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές.

Η τεχνολογία μας διευκολύνει καθημερινά και έχει κάνει τη ζωή μας σαφώς ευκολότερη. Ειδικά όσον αφορά στις συναλλαγές μας, μπορούμε πλέον εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια να τις πραγματοποιούμε ηλεκτρονικά απ’ όπου και αν βρισκόμαστε. Για τα άτομα όμως που δεν είναι εξοικειωμένα με το διαδίκτυο, αυτή η διευκόλυνση μπορεί, τελικά, να φαίνεται δύσκολη.

Η πρωτοβουλία «Μάθε με την Εθνική» εστιάζει στο να βοηθήσει τον κόσμο που δεν είναι εξοικειωμένος με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές (Internet & Mobile Banking και ATMs) να αρχίσει να αξιοποιεί την ευκολία και την ταχύτητα που προσφέρει η ψηφιακή τραπεζική.

Τα εκπαιδευτικά βίντεο που δημιούργησε η Εθνική Τράπεζα με τη Σμαράγδα Καρύδη είναι απόλυτα στοχευμένα στο να βοηθήσουν τους ανθρώπους που δεν έχουν ακόμα συνηθίσει να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους ηλεκτρονικά. Τα ευχάριστα αυτά βίντεο καλύπτουν μια σειρά βασικών καθημερινών συναλλαγών που μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσω του NBG Internet Banking, από την online απόκτηση κωδικών πρόσβασης μέσω κινητού και την πληρωμή λογαριασμών, μέχρι τη μεταφορά χρημάτων και τον έλεγχο των κινήσεων δανείων/καρτών/λογαριασμών. 

Τα βίντεο είναι λεπτομερή ως προς τις συναλλαγές που περιγράφουν και ευχάριστα, ώστε να μπορεί να τα παρακολουθήσει ο καθένας.

Βασικό κομμάτι της βοήθειας προς το κοινό που δεν είναι ακόμα εξοικειωμένο με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές αποτελεί και η εκπαιδευτική γραμμή (211 100 1111) που δημιούργησε η Εθνική Τράπεζα, η οποία επίσης προσφέρει πληροφορίες για την πραγματοποίηση συναλλαγών μέσα από το Internet & Mobile Banking της Τράπεζας, λύνει τις απορίες των πελατών που χρησιμοποιούν τα εναλλακτικά δίκτυα τραπεζικής εξυπηρέτησης και τους καθοδηγεί βήμα βήμα, αν χρειάζεται, στην επιτυχή ολοκλήρωση των ηλεκτρονικών τους συναλλαγών.

Τα tutorials με τη Σμαράγδα Καρύδη δεν είναι όμως τα μοναδικά που έχει δημιουργήσει η Εθνική Τράπεζα. Στο πλαίσιο του «Μάθε με την Εθνική», υπάρχουν και άλλα εκπαιδευτικά βίντεο που καλύπτουν τις πιο βασικές άλλα και πιο συχνές τραπεζικές συναλλαγές που μπορεί να πραγματοποιήσει κάποιος ηλεκτρονικά, μέσω του NBG Internet Banking, καθώς και, εξίσου σημαντικά, μέσω των ATMs της Εθνικής Τράπεζας, τα οποία βρίσκονται σε 1480 σημεία σε όλη την Ελλάδα.