Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ζητούν οι δικηγόροι προκειμένου να του παρουσιάσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος λόγω της πανδημίας και του «λουκέτου» στα δικαστήρια.

Η συνάντηση ζητείται με επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό ,εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας και του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός. Οι δικηγόροι ζητούν να αναζητηθούν  άμεσα «ρεαλιστικές και λυσιτελείς λύσεις»

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

Προς:

Τον Πρωθυπουργό

Κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη

Αξιότιµε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Η υγειονοµική κρίση που βιώνουµε, όπως είναι προφανές, έχει προκαλέσει ιδιαίτερα σηµαντικές συνέπειες στην οικονοµική και κοινωνική ζωή του τόπου. Οι δικηγόροι, τους οποίους εκπροσωπούµε, ανήκουν στους πλέον πληπόµενους κλάδους από την πανδηµία, αφού η αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων αλλά και υπηρεσιών που συνδέονται άρρηκτα µε την άσκηση του δικηγορικού επαγγέλµατος έχει οδηγήσει σε ουσιαστική παύση της άσκησης του επαγγέλµατός τους πλέον των τριών µηνών. Ακόµη και σήµερα, το σύνολο σχεδόν των δικαστηριακών διαδικασιών παραµένει σε αναστολή. Η Συντονιστική Επιτροπή των ∆ικηγορικών Συλλόγων της χώρας, ενόψει της δροµολογηθείσας σταδιακής επαναφοράς στη νέα κανονικότητα, από 1-6-2020, ζητά άµεσα συνάντηση µαζί σας, προκειµένου να σας παρουσιάσει τα προβλήµατα που αντιµετωπίζει ο δικηγορικός κλάδος, ως συνέπεια και της πανδηµίας και να αναζητήσει µαζί σας ρεαλιστικές και λυσιτελείς λύσεις.