Κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τη πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 4 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα και ενημέρωσε πως δεν υπάρχει το τελευταίο 24ωρο κανένας νέος καταγεγραμμένος θάνατος.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος τόνισε πως από τις 25 Μαΐου ξεκινούν οι μετακινήσεις από και προς τα νησιά.

Αναφορικά με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε πως ενδέχεται να ανοίξουν την 1η Ιουνίου πως οι οριστικές αποφάσεις θα παρθούν την ερχόμενη Δευτέρα.

«Το μέτρο της 14ημερης καραντίνας για όσους εισέρχονται στη χώρα ισχύει μέχρι τις 31 Μαΐου» πρόσθεσε ο υφυπουργός αναφερόμενος στις εισερχόμενες πτήσεις.

Μιλώντας για το δεύτερο κύμα της στρατηγικής μας, αυτό της άρσης των περιοριστικών μέτρων, είπε ότι προχωρά ομαλά και σταθερά. Επισήμανε μάλιστα πως οι εικόνες της Ελλάδας ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο και δείχνουν μια σύγχρονη, οργανωμένη χώρα, που ξέρει να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις με σχέδιο, ευθύνη και σοβαρότητα.