Η καθηγήτρια πνευμονολογίας εντατικής θεραπείας στο ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου, μίλησε στην εκπομπή «Live News» του Mega και τον Νίκο Ευαγγελάτο για την εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης και αναφέρθηκε ειδικά στη χρήση μάσκας και γαντιών από τη κοινότητα.

Αρχικά, η κ. Κοτανίδου ανέφερε πως: «ο κόσμος είναι πολύ συμμορφωμένος με τις οδηγίες. Φορούν μάσκες, κάποιοι είναι υπερβολικοί και φορούν και γάντια. Ο κόσμος έχει συμμορφωθεί σε όλα τα επίπεδα».

Στη συνέχεια τόνισε σχετικά με τη χρήση γαντιών: «Δεν πρέπει να φοράμε γάντια. Όταν φοράμε γάντια έχουμε την ψευδαίσθηση ότι ό,τι κι αν ακουμπήσουμε είμαστε καθαροί κι αυτό είναι εντελώς λάθος. Πρέπει να πλένουμε συχνά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή να βάζουμε αντισηπτικό. Δεν υπάρχει λόγος να φοράμε γάντια αν ακολουθούμε το πλύσιμο των χεριών».

Οι οδηγίες της κ. Κοτανίδου σχετικά με την χρήση της προστατευτικής μάσκας: «Η μάσκα είναι μέτρο προφύλαξης αν χρησιμοποιείται σωστά. Εάν την μάσκα δεν την χρησιμοποιούμε σωστά μπορεί να κάνει ακριβώς το αντίθετο».

Σε ποιους όμως συστήνεται η χρήση της μάσκας σύμφωνα με την κ. Κοτανίδου; «Οι άνθρωποι που βρίσκονται στα Μ.Μ.Μ και αυτοί που βρίσκονται σε κάποιον κλειστό χώρο» τόνισε.