Απέρριψε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας τις αιτήσεις σωματείων ιδιοκτητών βυτιοφόρων και φορτηγών αυτοκινήτων, με τις οποίες ζητούσαν να ανασταλούν οι αποφάσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Μεταφορών για την επίταξη των βυτιοφόρων και φορτηγών αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης.

Τα μέλη της Ολομέλειας επικαλούνται επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος που αφορούν στην προστασία της δημόσιας υγείας.

Οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων υποστηρίζουν ότι από την επίταξη των φορτηγών αυτοκινήτων και επιστράτευσή τους θα υποστούν ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη, η οποία συνίσταται στον σοβαρότατο οικονομικό κλονισμό των μεταφορικών επιχειρήσεών τους. Ακόμη, επισημαίνουν ότι λόγω της δέσμευσης των αυτοκινήτων δεν είναι σε θέση να εκπληρώσουν τις ανειλημμένες συμβατικές υποχρεώσεις προς τους εντολείς, ούτε να συνάψουν νέες συμβάσεις μεταφοράς, με συνέπειες την απώλεια εσόδων και την κατάπτωση σε βάρος των ποινικών ρητρών. Οι ιδιοκτήτες σημειώνουν ότι δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στα τραπεζικά δάνεια που έχουν πάρει για την αγορά των φορτηγών.