Τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού αναβάλλουν τις «Ημέρες Θάλασσας 2020» που ήταν προγραμματισμένες από τις 3 έως τις 12 Μαΐου.

Ο στόχος είναι, σύμφωνα με τον δήμο Πειραιά, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, η διοργάνωση να πραγματοποιηθεί Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, ωστόσο, για την οριστική ημερομηνία διεξαγωγής των εκδηλώσεων, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

«Με αίσθημα ευθύνης και με κύριο μέλημα την προστασία της δημόσιας υγείας, μεταθέτουμε την ημερομηνία διεξαγωγής των «Ημερών Θάλασσας 2020», καθώς δεν θέλουμε να βάλουμε σε κίνδυνο την υγεία των δημοτών, των επισκεπτών, αλλά και όλων όσοι εμπλέκονται σε αυτήν τη μεγάλη διοργάνωση, η οποία κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες κόσμου από όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής» τόνισε σε δήλωσή της η αντιδήμαρχος Επικοινωνίας-Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης και Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων Ανδριάνα Ζαρακέλη.

Η κ. Ζαρακέλη ευχαρίστησε τους φορείς και τους συλλόγους για τις προτάσεις και τη συμμετοχή τους, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν «θα προσφέρουμε για ακόμα μία χρονιά από κοινού ένα πλήρες και ελκυστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Πειραιά».

«Οι “Ημέρες Θάλασσας” είναι μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις του Δήμου Πειραιά. Εναρμονιζόμενοι πλήρως με τις οδηγίες και τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και με πρωταρχικό στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό προκειμένου να διεξαχθούν απρόσκοπτα οι “Ημέρες Θάλασσας”, οι οποίες αποτελούν εδώ και έξι χρόνια έναν επιτυχημένο και δημοφιλή θεσμό» κατέληξε η αντιδήμαρχος.