Την ελπίδα να μην φτάσουμε σε απαγόρευση κυκλοφορίας εξέφρασε ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος, σχολιάζοντας την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα.

Σημείωσε ωστόσο: «Αν δεν υπάρξει συνεργασία από τους πολίτες δεν πρόκειται να βρούμε άκρη». 

Όπως περιέγραψε ο κ. Μαυροειδάκος, δεν μπορεί να είναι ένας αστυνομικός σε κάθε σπίτι, όμως οι ομάδες ΔΙ.ΑΣ. θα είναι στις γειτονιές και θα προσπαθούν με πειθώ και ευγένεια να τα καταφέρουν.

Ανέφερε ως παράδειγμα πως αν σε μία πιλοτή ψήνουν κι έχουν μαζευτεί δέκα άτομα, η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. θα περάσει και θα γίνει σύσταση να το διαλύσουν. Αν δεν συμμορφωθούν θα επιβληθούν διοικητικά πρόστιμα 150 στον καθέναν και θα διαλυθούν.

Σχετικά με την επιτήρηση εκκλησιών αλλά και κάποια «καλέσματα» που έχουν εμφανιστεί σε social media ή αλλού, ο κ. Μαυροειδάκος εξήγησε πως αν κάποιοι προσπαθήσουν να συυμμετάσχουν, οι ομάδες ΔΙ.ΑΣ θα βρίσκονται διακριτικά μαζί με περιπολικά έξω από τους ναούς και θα σταματούν τη διαδικασία. Προβλέπονται, πρόσθεσε, και εκεί διοικητικά πρόστιμα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Μαυροειδάκος υπενθύμισε πως δεν μπορεί κανείς να μετακινηθεί με όχημα εκτός της περιφερειακής ενότητάς του, π.χ. δεν μπορεί κάποιος από τον Άγιο Δημήτριο να πάει στη Γλυφάδα, υπάρχει πρόστιμο 300 ευρώ και αφαίρεση άδειας και πινακίδας για 60 ημέρες.

TAGS