Μια διαφορετική εικόνα παρουσιάζει τη φετινή Μεγάλη Τετάρτη η Βαρβάκειος λόγω κορονοϊού. Εάν και οι τιμές κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα από τις περασμένες χρονιές ο κόσμος είναι ορατά λιγότερος ενώ οι έλεγχοι μεικτών κλιμακίων των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής έχουν αυξηθεί.

Το αρνάκι φέτος θα μπει στον φούρνο σε μικρότερη ποσότητα καθώς τα παραδοσιακά γλέντια με τα μεγάλα τραπέζια θα πρέπει να περιμένουν για του χρόνου.

Οι δύσκολοι καιροί, τα μέτρα απαγόρευσης με στόχο την αποφυγή της εξάπλωσης της φονικής πανδημίας έφεραν και νέες υπηρεσίες για τους καταναλωτές. Την παράδοση των κρεάτων στο σπίτι. Οι τηλεφωνικές παραγγελίες έχουν πάρει φωτιά καθώς αν και οι πολίτες επιτρέπεται να επισκεφτούν την αγορά κρεάτων που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας στέλνοντας φυσικά πρώτα σχετικό sms, προτιμούν να επισκεφτούν κάποιο κατάστημα της γειτονιάς του και αποφεύγουν τις μετακινήσεις.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του newsbeast.gr

Εντατικοί οι έλεγχοι λόγω κορονοϊού – Στη Βαρβάκειο ο Γιώργος Πατούλης

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έλεγχοι μεικτών κλιμακίων των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής ενόψει του Πάσχα. Με εντολή του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη προς τη Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής, τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και τους Αντιπεριφερειάρχες όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων Αττικής, συμπεριλαμβανομένου και του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, έχει ζητηθεί η εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά.

Οι έλεγχοι οι οποίοι πραγματοποιούνται από στελέχη των διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας και Βιώσιμης Ανάπτυξης, εστιάζουν σε κατηγορίες όπου παρατηρείται αυξημένη κατανάλωση τροφίμων λόγω των ημερών και αφορούν στην ποιότητα, την υγιεινή και ασφάλεια. Έχει δοθεί η κατεύθυνση οι έλεγχοι να είναι στοχευμένοι σύμφωνα και με τις διαπιστώσεις που έχουν υπάρξει σε περιόδους αιχμής (π.χ. Χριστούγεννα, Καθαρά Δευτέρα).

Το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης βρέθηκε στη Βαρβάκειο αγορά ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης για να επιτηρήσει ο ίδιος τους ελέγχους.

Μιλώντας στην κάμερα του newsbeast.gr ο Γιώργος Πατούλης ανέφερε πως «η Περιφέρεια Αττικής πάντα δίνει μεγάλη έμφαση στο να υπάρχει υγεία και μέσα από τη βρώση. Γι΄αυτό ακριβώς γίνονται υγειονομικοί έλεγχοι και έλεγχοι για την αισχροκέρδεια».

«Οφείλω να πω ότι βρίσκονται σε καλά επίπεδα και η αγορά και οι τιμές, είναι σίγουρο όμως ότι κανείς δεν πρέπει να εφησυχάζεται. Ο καταναλωτής πρέπει να βρίσκει το προϊόν και να το βρίσκει με την καλύτερη ποιότητα και την καλύτερη τιμή» είπε ο Γιώργος Πατούλης και πρόσθεσε:

«Μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε ακόμη στα μέτρα τα οποία ήταν απαραίτητα για να βγει η χώρα από αυτή την υγειονομική παγκόσμια κρίση. Θεωρώ πως βρισκόμαστε προς το τέλος. Όλα θα βγουν σε μία καλύτερη κατάσταση και ομαλότητα. Έχουμε λίγο δρόμο ακόμη αλλά πάμε καλά».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής εξέφρασε την άποψη πως η 27η  και η 28η Απριλίου θα είναι πολύ καθοριστικές ημερομηνίες καθώς θα εκτιμηθούν οι ώριμες πράξεις των πολιτών αλλά και η πορεία των κρουσμάτων έτσι ώστε να ξεκινήσει η απεμπλοκή όλης αυτής της καραντίνας.

Δείτε τις δηλώσεις του Γιώργου Πατούλη

Δείτε φωτογραφίες από τους ελέγχους στη Βαρβάκειο

Βίντεο –  Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος