Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων στην καθημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό στην Ελλάδα, απάντησε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας ρωτήθηκε για τα φάρμακα που χορηγούνται στη χώρα μας για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων που προκαλεί ο κορονοϊός και για την ακρίβεια για τον συνδυασμό χλωροκίνης, κολχικίνης και αντιβιοτικών.

Όπως εξήγησε ο κ. Τσιόδρας «δεν έχουμε σαφή δεδομένα για την αποτελεσματικότητα των συνδυασμών αυτών. Επιλέξαμε εμείς όπως και άλλα κράτη να χρησιμοποιήσουμε το σχήμα αυτό ώστε να έχουν πρόσβαση όλοι οι ασθενείς σε θεραπεία».

Επιπλέον έχουμε προσθέσει και άλλα φάρμακα, ιδίως σε όσους ασθενείς εμφανίζουν επιδείνωση «και έχουμε κάποιες ενδείξεις ότι αυτό και βοηθά σημαντικά», είπε χαρακτηριστικά ο Σ. Τσιόδρας και πρόσθεσε «περιμένουμε τα δεδομένα διεθνώς αλλά και στη χώρα μας».

Έχουμε και αναμένουμε κρούσματα κορονοϊού μεταξύ του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού

Σε άλλη ερώτηση προς τον κύριο Τσιόδρα που αφορά τον κορονοϊό και τη μόλυνση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στη χώρα μας, ανέφερε ότι «245 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια και 101 σε αυτοαπομόνωση».

Είναι οι πρώτοι που εκτίθενται στον κορονοϊό και αναμένονται κρούσματα και σε αυτούς ανέφερε ο κ. Τσιόδρας για αυτό «και έχει εγκριθεί ένα φαρμακευτικό πρωτόκολλο προφύλαξης».

Πρέπει να επισημάνουμε ότι πολλοί από τους υγειονομικούς μπορεί να έχουν εκτεθεί στον ιό όχι στους χώρους εργασίας τους αλλά στη κοινότητα, στην αρχή της επιδημίας στη χώρα μας, ανέφερε χαρακτηριστικά.