Στη σημασία της έγκαιρης λήψης των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, στην οποία προχώρησε η ελληνική κυβέρνηση, εστιάζει ο καθηγητής του London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος, και τονίζει ότι πρέπει να σχεδιαστούν πολύ προσεχτικά οι επόμενες κινήσεις.

«H συζήτηση για την επόμενη ημέρα θα έχει νόημα μόνο αν διατηρήσουμε όσα πετύχαμε μέχρι σήμερα. Αν δεν τηρήσουμε με ευλαβικό τρόπο τα μέτρα της φυσικής απόστασης (αυτό δεν σημαίνει ότι θα υπάρχει θέμα με μια βόλτα η με άσκηση σε ανοιχτό χώρο καθημερινά με την προϋπόθεση βέβαια ότι τηρούμε αυστηρά τους κανόνες) και αυξηθούν κατά πολύ οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ τότε δεν θα μιλάμε για ελεγχόμενη και προσεκτικά προετοιμασμένη επιστροφή σε μερική κανονικότητα αλλά για διαχείρηση μιας πολύ έντονης κρίσης», επισημαίνει σε ανάρτησή του στο Facebook o κ. Μόσιαλος.

«Στην Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία δεν σκέφτονται την επόμενη ημέρα. Διαχειρίζονται ένα πολύ δύσκολο παρόν. Εμείς κινηθήκαμε νωρίς και πολύ πριν από άλλους το Φεβρουάριο και έχουμε απτά αποτελέσματα. Πρέπει επομένως να σχεδιάσουμε πολύ προσεκτικά τις επόμενες φάσεις» σημειώνει, αναφερόμενος στην αξίας της τήρησης των περιορισμών.

«Για μια κυβέρνηση είναι πολιτικά δύσκολο να παίρνει μέτρα περιορισμού όταν άλλες κυβερνήσεις δεν το έχουν κάνει. Αλλά τεχνικά δεν είναι δύσκολο» αναφέρει, μεταξύ άλλων.