Την ώρα που συνεχώς αυξάνονται στην Ελλάδα οι νεκροί από τον κορονοϊό αλλά και τα κρούσματα του φονικού ιού, αισιόδοξα νέα έρχονται από το νοσοκομείο Σωτηρία, όπου οι πρώτοι ασθενείς που αποσωληνώθηκαν από τη ΜΕΘ είναι γεγονός.

Πιο συγκεκριμένα, δυο ασθενείς που η υγεία τους, τις προηγούμενες μέρες είχε επιδεινωθεί και χρειάστηκε να διασωληνωθούν, βελτιώθηκαν και οι γιατροί τού «Σωτηρία» έκριναν ότι μπορούν να τους αποσωληνώσουν. Και όντως, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ1, το έπραξαν με επιτυχία.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια νίκη των γιατρών και του υπολοίπου προσωπικού των ΜΕΘ που το τελευταίο διάστημα δίνουν μία τεράστια μάχη απέναντι σε έναν άγνωστο εχθρό.

Πέντε νεκροί το τελευταίο 24ωρο – 27 συνολικά τα θύματα

Το τελευταίο 24ωρο άλλοι πέντε άνθρωποι στην Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα θανάτου από τον κορονοϊό που έχει βάλει σε συναγερμό ολόκληρο τον πλανήτη.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας στην καθημερινή απογευματινή ενημέρωση για τον κορονοϊό επέμεινε στην ανάγκη αυστηρής τήρησης της απαγόρευσης κυκλοφορίας, που τέθηκε σε ισχύ σε όλη τη χώρα από τις 6 το πρωί της περασμένης Δευτέρας. «Αν τα μέτρα αρθούν, θα ακολουθήσει παρόμοια εικόνα με εκείνη στην Ιταλία» είπε και επανέλαβε πως ο κίνδυνος για σοβαρή νόσο είναι ιδιαίτερα αυξημένος για ηλικιωμένους και ασθενείς με χρόνια νοσήματα.

Στους 26 που είχε ανακοινώσει νωρίτερα την Πέμπτη ο Σωτήρης Τσιόδρας, προστέθηκε ένας ακόμη και πιο συγκεκριμένα ένας άνδρας που νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 27.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για άνδρα που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο άτυχος άνδρας είχε πεθάνει το προηγούμενο διάστημα ωστόσο ο θάνατος του έγινε γνωστός σήμερα γιατί έπεσε… θύμα της γραφειοκρατίας. Συγκεκριμένα αντί ο θάνατος του να δηλωθεί στο ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ, δηλώθηκε στον ΕΟΔΥ.

Το απόγευμα της Πέμπτης 26 Μαρτίου ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε επισήμως άλλους τέσσερις θανάτους στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο. Τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα φτάνουν τα 71 και συνολικά τα κρούσματα στη χώρα μας φτάνουν τα 892.

Από αυτούς, οι 57 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ ενώ οι 54 είναι διασωληνωμένοι. Να σημειωθεί ότι 42 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.

Από Αθήνα, Δαμασκηνιά και Ξάνθη τρία από τα τέσσερα θύματα

Όπως σας ενημέρωσε το newsbeast.gr, η λίστα των νεκρών από τον κορονοϊό στην Ελλάδα μεγαλώνει καθημερινά. Χθες έγινε γνωστό ότι ένας ένας άντρας από τη Δαμασκηνιά είναι το 24ο θύμα στη χώρα μας.

Επίσης, στον Ευαγγελισμό έχασε τη ζωή του το πρωί άνδρας 70 ετών από κορονοϊό με υποκείμενα νοσήματα. Πρόκειται για το 25ο θύμα στη χώρα μας και οι πληροφορίες αναφέρουν πως ήταν κάτοικος Γλυφάδας.

Λίγο νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως ένας 46χρονος στρατιωτικός είναι το δεύτερο θύμα του κορονοϊού στην Ξάνθη. Ο άτυχος άνδρας είχε βρεθεί θετικός στο κορονοϊό και είχε μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου και νοσηλευόταν.

Πρόκειται για τον πρώτο στρατιωτικό θύμα του κορονοϊού, ο οποίος υπηρετούσε στο Δ΄ ΣΣ στην Ξάνθη και έφερε τον βαθμό του ανθυπασπιστή, ενώ χαρακτηρίζεται και ως ένα από τα πιο νεαρά σε ηλικία θύματα του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Ένας 54χρονος άνδρας, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 26ος νεκρός στη χώρα μας και ο τέταρτος που ανακοινώνεται μέσα στο τελευταίο 24ωρο.