Τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα που φτάνουν τα  71 ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας το απόγευμα της Πέμπτης 26 Μαρτίου. Συνολικά τα κρούσματα στη χώρα μας φτάνουν τα 892.

Από αυτούς, οι 57 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ ενώ οι 54 είναι διασωληνωμένοι.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα κρούσματα που αυξάνονται καθώς και οι νεκροί φτάνουν πλέον τους 26, με 4 ανθρώπους να έχασαν τη ζωή τους μόνο σήμερα.

Να σημειωθεί ότι 42 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.

Από Αθήνα, Δαμασκηνιά και Ξάνθη τρία από τα τέσσερα θύματα

Όπως σας ενημέρωσε το newsbeast.gr, η λίστα των νεκρών από τον κορονοϊό στην Ελλάδα μεγαλώνει καθημερινά. Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ένας ένας άντρας από τη Δαμασκηνιά είναι το 24ο θύμα στη χώρα μας.

Επίσης, στον Ευαγγελισμό έχασε τη ζωή του το πρωί άνδρας 70 ετών από κορονοϊό με υποκείμενα νοσήματα. Πρόκειται για το 25ο θύμα στη χώρα μας και οι πληροφορίες αναφέρουν πως ήταν κάτοικος Γλυφάδας.

Λίγο νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως ένας 46χρονος στρατιωτικός είναι το δεύτερο θύμα του κορονοϊού στην Ξάνθη. Ο άτυχος άνδρας είχε βρεθεί θετικός στο κορονοϊό και είχε μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου και νοσηλευόταν.

Πρόκειται για τον πρώτο στρατιωτικό θύμα του κορονοϊού, ο οποίος υπηρετούσε στο Δ΄ ΣΣ στην Ξάνθη και έφερε τον βαθμό του ανθυπασπιστή, ενώ χαρακτηρίζεται και ως ένα από τα πιο νεαρά σε ηλικία θύματα του κορονοϊού στην Ελλάδα.

 «Έχουμε φέρει 5 τόνους χλωροκίνη – Έχει ξεκινήσει η παραγωγή φαρμάκου στην Ελλάδα»

Για τους πέντε τόνους χλωροκίνης που έφτασαν στην Ελλάδα με σκοπό να χρησιμοποιηθούν σε φάρμακα για ασθενείς του κορονοϊού, μίλησε ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Φιλίππου, στην ΕΡΤ1.

Ο πρόεδρος του ΕΟΦ ξεκαθάρισε ότι οι πέντε τόνοι χλωροκίνης έχουν έλθει στην Ελλάδα και ήδη έχει ξεκινήσει η παραγωγή ενός φαρμάκου το οποίο προϋπήρχε και χρησιμοποιείτο σε ασθενείς με ελονοσία αλλά έχει παρατηρηθεί ότι βοηθάει και στους ασθενείς με κορονοϊό.

«Η χλωροκίνη είναι ένα φάρμακο που έχει δοκιμαστεί και τα πρώιμα αποτελέσματα δείχνουν ότι μπορεί να έχει κάποια θετική επίδραση στην αντιμετώπιση των ασθενών με λοίμωξη από κορονοϊό.

Αυτή τη στιγμή η ποσότητα έχει έλθει στην Ελλάδα από ελληνική φαρμακοβιοχημανία και έχει ήδη ξεκινήσει η παραγωγή φαρμάκου στην Ελλάδα.

Είναι ένα φάρμακο το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία κατά το παρελθόν και πλέον έχουμε τη δυνατότητα να το παράξουμε στην Ελλάδα και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στον κορονοϊό.

Πιστεύω ότι από αύριο θα είναι διαθέσιμο. Στην πρώτη φάση θα πάει στα νοσοκομεία» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι έχουν γίνει μελέτες που δείχνουν ότι η συγκεκριμένη ουσία βοηθάει στους ασθενείς του κορονοϊού αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θεραπεύει τον Covid-19, καθώς όλα είναι εύθραυστα αυτή τη στιγμή.

Ο Δημήτρης Φιλίππου, ανέφερε ότι η χλωροκίνη έχει έλθει στη χώρα μας, ωστόσο, δεν διευκρίνισε ποια είναι η χώρα πληροφορίες αλλά τόνισε ότι έφθασε από ελληνική φαρμακοβιομηχανία. Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πέντε τόνοι χλωροκίνης έφτασαν στην Ελλάδα από την Ινδία.