Στο νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου, στην περιοχή της Φιλοθέης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 26 Μαρτίου η κηδεία του 42χρονου Γερμανού καθηγητή που είχε διαγνωστεί με κορονοϊό.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, η ταφή του 42χρονου έγινε με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και κατόπιν συνεννόησης με την πρόξενο της Γερμανίας, την σύντροφο του Κατρίν και την οικογένεια του.

Μάλιστα, η οικογένεια του απέστειλε επιστολή με την οποία ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους για το γεγονός ότι μερίμνησαν ώστε να γίνει η ταφή με σεβασμό στην μνήμη του άτυχου Γερμανού καθηγητή.

Γνωστή η επιπλοκή του κορονοϊού που στοίχισε τη ζωή του Γερμανού καθηγητή στην Κρήτη

Από επιπλοκή η οποία είναι γνωστή στην επιστημονική κοινότητα και έχει παρουσιαστεί και σε άλλους ασθενείς του κορονοϊού πέθανε ο Γερμανός καθηγητής στην Κρήτη.

Αυτό, τουλάχιστον, ανέφερε σήμερα 26 Μαρτίου, η διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη.

«Υπήρξε μία επιπλοκή που είναι γνωστή και έχει παρουσιαστεί και σε άλλα περιστατικά με κορονοϊό παγκοσμίως. Είναι μία επιπλοκή που δυστυχώς επιφέρει θάνατο και από την πρώτη στιγμή ήταν αυτό που φοβόμασταν και δυστυχώς δεν μπορούσε να αποφευχθεί», είπε η Λένα Μπορμπουδάκη.

Και συνέχισε: «Είναι μία επιπλοκή που έχει αναφερθεί σε αρκετά κρούσματα με κορονοϊό που έχει επέλθει ο θάνατος. Είναι κάτι που γνωρίζουν οι λοιμωξιολόγοι».