Μέσω ενός βίντεο το οποίο ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Instagram, ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης, ενημέρωσε τους διαδικτυακούς τους φίλους, πως δυο φίλοι του βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς.

Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής μίλησε για εκείνους, αποκάλυψε πως ο ένας από τους δυο έβαλε τα κλάματα όταν είδε τον πυρετό να πέφτει ενώ έστειλε και ένα αισιόδοξο μήνυμα.

«Καλησπέρα, είναι ξεκάθαρο ότι τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πιο δύσκολα και θα γίνουν φοβάμαι πολύ πιο δύσκολα.

Όμως χρειάζεται ψυχραιμία.

Θέλω να σας πω κάτι πολύ αισιόδοξο, έχω δυο γνωστούς μου, που έμαθα ότι βρίσκονται νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία αναφοράς με κορονοϊό. Είναι και οι δυο άνδρες, ο ένας κοντά στη δική μου ηλικία, και ο άλλος ακόμα πιο νέος, εκεί γύρω στα 45.

Σήμερα, πήρα ένα μήνυμα πολύ ευχάριστο από τον έναν, που μου έγραψε: “Όταν είδα τον πυρετό, μετά τον Γολγοθά που πέρασα, με τα 39αρια να χτυπάνε κόκκινο για δέκα μέρες, να πέφτει στο 36,8 έκανα σα μωρό παιδί. Πέταγα από τη χαρά μου.

Εύχομαι και στους δυο ολόψυχα, ότι καλύτερο, να καταφέρουν να βγουν νικητές από αυτή την ιστορία και να γυρίσουν σύντομα σπίτια τους.

Γιατί λέω όλα αυτά που λέω;

Γιατί, κατάλαβα σήμερα, στην πράξη, μετά που μίλησα και με τον δεύτερο φίλο μου, πως ο ιός αυτός δεν κάνει διακρίσεις κυριολεκτικά.

Δεν αφορά μόνο μεγάλους ανθρώπους, δεν αφορά μόνο ανθρώπους με χρόνια προβλήματα υγείας.

Το καλό στην περίπτωση του ενός γνωστού μου είναι ότι δεν κάπνιζε και γι’ αυτό κατάφερε να πάει πολύ γρήγορα καλά, παρ’ ότι ταλαιπωρήθηκε και να σκέφτεται τώρα πως θα γυρίσει στο σπίτι. Η μεγάλη του αγωνία σήμερα που με ρώταγε, είναι αν υπάρχει η πιθανότητα να κολλήσει ξανά τον ίδιο ιό. Δεν θέλει προφανώς να ξαναζήσει αυτές τις εφιαλτικές μέρες. Θα στείλω όμως το μήνυμα του. Είπε ότι: “Αυτοί οι άνθρωποι, είναι οι σωτήρες μου, οι γιατροί και οι νοσηλευτές, με στήριξαν ψυχολογικά, κάνουν τιτάνια προσπάθεια, και είναι οι άνθρωποι στους οποίους θα πρέπει να δώσουμε την πρέπουσα προσοχή τις επόμενες μέρες. Αυτοί οι άνθρωποι θα δώσουν τη μάχη και πρέπει να τους συμπαρασταθούμε με κάθε τρόπο”» ανέφερε ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης.