Τις συνθήκες που επικρατούσαν σήμερα, Παρασκευή στο ΕΦΚΑ Καλλιθέας στην οδό Θησεώς καταγγέλλει αναγνώστρια του newsbeast.gr. Ενώ στη χώρα μας έχει σημάνει συναγερμός τις τελευταίες ημέρες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με την αναγνώστρια, στην εν λόγω υπηρεσία δεν τηρείται κανένα μέτρο πρόληψης για την υγεία των πολιτών και την εξάπλωση του ιού.

Ρεπορτάζ: Σταυρούλα Πεταλιού

Τονίζοντας πως μεταξύ των πολιτών που περίμεναν να εξυπηρετηθούν υπήρχαν πολλοί άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, εξήγησε πως σε κανένα σημείο του κτιρίου δεν υπήρχε έστω ένα αντισηπτικό ή μάσκες που να παρέχονται στο κοινό για την προστασία του και τον περιορισμό μετάδοσης του ιού.

«Υπάρχουν άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που πρέπει να εξυπηρετηθούν και να απομακρυνθούν άμεσα ώστε να προστατευτούν, δεν τους δίνεται καν προτεραιότητα» είπε και διερωτήθηκε: «Ποιος γνωρίζει εάν κάποιος έχει προσβληθεί από τον ιό και δεν έχει εκδηλώσει συμπτώματα; Ποιος ξέρει εάν θα κολλήσουμε όλοι; Ο κόσμος είναι πολύς. Αρκετά άτομα βήχουν και έχουν ανοιχτό ένα μόνο μικρό παράθυρο για όλο τον χώρο» δήλωσε.

Η μόνη κίνηση για την ασφάλεια των ατόμων που βρίσκονται στην υπηρεσία ήταν να τους μοιραστεί μία ανακοίνωση, σύμφωνα με την ίδια.

Στο εν λόγω ενημερωτικό σημείωμα παρακαλούνται οι πολίτες να προσέρχονται στον χώρο συναλλαγής ανά άτομο, κάτι βέβαια το οποίο δεν είναι εφικτό καθώς υπάρχει συνωστισμός, ενώ καλούνται να προσέρχονται στην υπηρεσία μόνο εάν διατρέχει σοβαρός λόγος.

Παράλληλα, η αναγνώστρια η οποία θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της, ανέφερε πως ενώ έφτασε στο υποκατάστημα στις 08:18 πήρε το 57 νούμερο ενώ εκείνη την ώρα εξυπηρετούνταν το 2. Δύο μόλις ώρες αργότερα τα νούμερα είχαν τελειώσει ενώ στο κισέ ήταν το 25ο  άτομο.

«Οι ελλείψεις είναι ορατές ακόμη και στο προσωπικό καθώς λείπουν πολλά άτομα» δήλωσε.

Το newsbeast.gr επιχείρησε να επικοινωνήσει με το εν λόγω υποκατάστημα αλλά δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση.