«False alarm» χαρακτήρισε ο λοιμωξιολόγος και θεράπων ιατρός του 67χρονου, πρώτου θύματος του κορονοϊού, Χαράλαμπος Γώγος, την είδηση για τους δύο σμηνίτες, τα ύποπτα κρούσματα κορονοϊού που θα μετέβαιναν στον νοσοκομείο του Ρίου.

Όπως εξήγησε, δεν ισχύει ότι σμηνίτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, παραδέχτηκε ωστόσο ότι ο μηχανισμός λειτούργησε και πως ήταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τυχόν άφιξή τους.

Σχετικά με τον 67χρονο άνδρα που έχασε τη ζωή, ο γιατρός υποστήριξε πως επρόκειτο για μια αναμενόμενη εξέλιξη, τη στιγμή που μετά τις πρώτες μέρες νοσηλείας του, διασωληνώθηκε και στη συνέχεια παρουσίασε σημαντική επιβάρυνση της υγείας του με βαριά αναπνευστική και πολυοργανική ανεπάρκεια.

Σχετικά με τον 64χρονο ασθενή που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, ο κ. Γώγος εξήγησε πως βρίσκεται σε πολύ σοβαρή, αλλά ελεγχόμενη και σταθερή κατάσταση.

Αναφορικά με τους υπόλοιπους ασθενείς που έχουν νοσήσει από κορωνοϊό, πέρα από τρεις με τέσσερις από αυτούς που έχουν παρουσιάσει σημαντική νόσο του αναπνευστικού με βαριά πνευμονία, οι υπόλοιποι είναι καλά στην υγεία τους. Ανάμεσα σε αυτούς και η σύζυγος του 67χρονου.