«Παγώνουν» ορκωμοσίες, εκδηλώσεις και ταξίδια στο ΑΠΘ λόγω κορονοϊού

Η απόφαση των πρυτανικών Αρχών


ΕΛΛΑΔΑ
18:41
09/03/2020
«Παγώνουν» ορκωμοσίες, εκδηλώσεις και ταξίδια στο ΑΠΘ λόγω κορονοϊού
2
loading

Δε θα διεξάγονται τελετές ορκωμοσίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του Μαρτίου λόγω του κορονοϊού.

Παράλληλα αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις και ακυρώνονται οι μετακινήσεις μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας σε πληττόμενες από τον κορονοϊό περιοχές.

Τις αποφάσεις αυτές ανακοίνωσαν στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας οι πρυτανικές Αρχές του Αριστοτελείου «στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους και υλοποιώντας τα κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού, όπως αυτά έχουν ληφθεί και εξειδικευθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και τα συναρμόδια Υπουργεία».

Αναλυτικότερα οι πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ αποφάσισαν:

 • Τη μη διεξαγωγή -έως 31 Μαρτίου 2020 και μέχρι νεωτέρας- τελετών ορκωμοσίας των φοιτητών, οι οποίοι σε συνεννόηση με τις γραμματείες των Σχολών τους θα μπορούν να ορκίζονται κατά μόνας ενώπιον κοσμητόρων, προέδρων σχολής ή τμημάτων, χωρίς την παρουσία συνοδών.
 • Την αναβολή για τέσσερις εβδομάδες όλων των προγραμματισμένων διοργανώσεων εκδηλώσεων, ημερίδων, συνεδρίων, σεμιναρίων, εντός ή εκτός του campus του ΑΠΘ.
 • Την ακύρωση όλων των μετακινήσεων μελών της Ακαδημαϊκής Κοινότητας προς χώρες και περιοχές όπου θεωρείται ότι υπάρχει συνεχιζόμενη μετάδοση του SARS-CoV-2 στην κοινότητα.

Σε ό,τι αφορά ενδεχόμενο γενικότερης προσωρινής αναστολής λειτουργίας του Πανεπιστημίου, ως μέτρο μείωσης της διάδοσης του κορονοϊού, οι πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ διευκρινίζουν πως «είναι αρμοδιότητα και αποκλειστική ευθύνη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων».

Λόγω των νέων δεδομένων που προκύπτουν συνεχώς και της διαρκούς επικαιροποίησης των μέτρων που λαμβάνονται προληπτικά για τον κορονοϊό, τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας καλούνται να επισκέπτονται τακτικά την ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ και να συμμορφώνονται με τις επίσημες οδηγίες.

Για ό,τι νεότερο σχετικά με τις ενέργειες της Κεντρικής Διοίκησης του Πανεπιστημίου, οι πρυτανικές Αρχές διαβεβαιώνουν ότι «η ενημέρωση θα είναι άμεση».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar Τηλεθεατής

  Βλέπουμε ότι οι πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ αποφάσισαν:
  Τη μη διεξαγωγή -έως 31 Μαρτίου 2020 και μέχρι νεωτέρας των τελετών ορκωμοσίας των φοιτητών .
  Την αναβολή για τέσσερις εβδομάδες όλων των προγραμματισμένων διοργανώσεων εκδηλώσεων, ημερίδων, συνεδρίων, σεμιναρίων .
  Οι πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ ενώ παίρνουν τα παραπάνω προληπτικά μέτρα, σχετικά με το θέμα κλεισίματος του Πανεστημίου διευκρινίζουν πως «είναι αρμοδιότητα και αποκλειστική ευθύνη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων».
  Δηλαδή στα συνέδρια και στις άλλες εκδηλώσεις μπορεί να γίνει μετάδοση της νόσου αλλά στις τάξεις δεν υπάρχει κίνδυνος; Αφού τα μαθήματα θα σταματήσουν, σε ένα μήνα, για 2 εβδομάδες γιατί δεν σταματούν τώρα τα μαθήματα για 2 εβδομάδες για προφύλαξη και ας σταματήσουν μετά από την Μ.Παρασκευή έως την Τρίτη του Πάσχα. Δυστυχώς σε αυτό τον τόπο δεν διδασκόμεθα από τα μέτρα που πήραν σε άλλες χώρες και κάνουμε τα δικά μας . Ας δούμε με τι μέτρα περιορίσθηκαν δραστικά τα κρούσματα στην Κίνα και ας τα εφαρμόσουμε και εμείς εδώ, όσο είναι καιρός .

 2. avatar ΚΛΕΩΝ

  Με τετοιο Αντιπρυτανη που εχουν απορω πως δεν εχουν κλεισει εντελως!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει