Σε πλήρη απολύμανση και των 53 σχολικών κτιρίων όλων των βαθμίδων, παιδικών σταθμών, δημοτικών εγκαταστάσεων, αθλητικών και πολιτιστικών χώρων, των ΚΑΠΗ και των δημοτικών λεωφορείων, προχώρησε αυτό το τριήμερο ο δήμος Γλυφάδας, λόγω του κορονοϊού.

Εξειδικευμένα συνεργεία εργάστηκαν πυρετωδώς το σαββατοκύριακο και την αργία της Καθαρής Δευτέρας. Η απολύμανση πραγματοποιήθηκε με πιστοποιημένη διαδικασία και υλικά εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ.

Η όλη επιχείρηση έγινε προληπτικά, ενώ με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, θα παραμείνει κλειστό το 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο Γλυφάδας έως και τις 13 Μαρτίου.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου ανέφερε: «Όλοι πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και θέλουμε να γνωρίζουν οι πάντες πως κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να προλάβουμε το όποιο ενδεχόμενο εξάπλωσης του ιού. Στο πλαίσιο αυτό, κλείνουμε από σήμερα και τα ΚΑΠΗ, γιατί εκεί υπάρχουν ηλικιακά ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα και αγαστή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές για ό,τι άλλο τυχόν χρειαστεί».

Και κατέληξε λέγοντας: «Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους όσοι εργάστηκαν υπεράνθρωπα για να ολοκληρωθεί η μεγάλη προσπάθεια απολύμανσης, για την προστασία της δημόσιας υγείας, μέσα σε τόσο ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο».