Μέτρα για την ασφάλεια των κατοίκων του μετά τα δύο κρούσματα του κορονοϊού που έχουν παρουσιαστεί στην πόλη λαμβάνει ο δήμος Θεσσαλονίκης. Απολυμαίνονται προληπτικά όλα τα δημοτικά κτίρια και το σύνολο των σχολικών συγκροτημάτων ενώ παράλληλα αναβάλλεται η μουσική συνάντηση – συναυλία καλλιτεχνών με ειδικές ανάγκες που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στη Θέρμη. Η απολύμανση των σχολείων αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την Τρίτη, 3 Μαρτίου, ενώ στα δημοτικά κτίρια θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος εβδομάδας.

Η πρωτοβουλία που αφορά την απολύμανση έρχεται σε συνέχεια των άλλων ενεργειών που αποφάσισε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, μετά τον εντοπισμό του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού στην πόλη, ενώ ήδη τοποθετήθηκαν στις στάσεις του ΟΑΣΘ οι αφίσες με οδηγίες πρόληψης και προστασίας των πολιτών από τον κορονοϊό.

Αναβάλλεται η μουσική συνάντηση – συναυλία καλλιτεχνών με ειδικές ανάγκες στη Θέρμη

Αναβάλλεται για προληπτικούς λόγους, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η πρώτη μουσική συνάντηση – συναυλία που επρόκειτο να πραγματοποιήσουν πάνω από 50 καλλιτέχνες με ειδικές ανάγκες και δεκαπέντε εκπαιδευτικοί- φορείς ΑμεΑ την Πέμπτη 5 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης στη Θεσσαλονίκη, με τίτλο «Όσο έχω μέσα μου…».

Η μουσική συνάντηση αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας λόγω των μέτρων που λαμβάνονται κατά της διάδοσης του κορονοϊού και λόγω της συνάθροισης σε κλειστό χώρο ευπαθών ομάδων. Σύμφωνα με τους διοργανωτές θα υπάρξει ενημέρωση σχετικά με τη νέα ημερομηνία.