Διαμάχη για τα χριστουγεννιάτικα στολίδια έχει ξεσπάσει στο δήμο Αθηναίων μεταξύ του Γιώργου Καμίνη και του Νικήτα Κακλαμάνη με επίκεντρο τα χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σε ανακοίνωσή του άφησε αιχμές για την οικονομική διαχείριση του τωρινού δημάρχου της πρωτεύουσας. Ο κ. Καμίνης πάντως για την ώρα δεν έχει δώσει απάντηση.

«Επί τρία χρόνια ο Γιώργος Καμίνης λασπολογούσε εναντίον της παράταξης του Νικήτα Κακλαμάνη “Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας”, σχετικά με τον τρόπο υλοποίησης των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην Αθήνα.

Τον πρώτο χρόνο επέλεξε για χριστουγεννιάτικο στολισμό να κρεμάσει στα δέντρα της πλατείας Συντάγματος τενεκεδάκια.
Τον δεύτερο χρόνο έστησε σκαλωσιά, που διαφήμιζε γνωστή εταιρεία τηλεπικοινωνιών (το θέμα βρίσκεται υπό δικαστική διερεύνηση) και προσπαθούσε να μας πείσει, ότι είναι… χριστουγεννιάτικο δένδρο.

Τον τρίτο χρόνο τελικά υιοθέτησε τις πρακτικές και τις διαδικασίες που χρησιμοποιούσε η παράταξή μας. Για έναν και μοναδικό λόγο. Επειδή ήταν πάνω απ’ όλα νόμιμες. Αυτό, όμως, που δεν υιοθέτησε ο κ. Καμίνης ήταν η διαφάνεια.
Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο (04/11), αποφασίστηκε να δοθεί στην “Τεχνόπολις” το ποσό των 600 χιλ. ευρώ για τη διοργάνωση των φετινών χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου Αθηναίων.

Κόστος, δηλαδή, αυξημένο κατά 400 χιλ. ευρώ συγκριτικά με πέρυσι, χωρίς μάλιστα, στη σχετική δαπάνη να περιλαμβάνεται έστω ένα ευρώ για τον εορταστικό εξοπλισμό (στολίδια, φωτιστικά κλπ), ο οποίος έχει αγοραστεί επί δημαρχίας Ν. Κακλαμάνη.

Για τις χριστουγεννιάτικες αυτές εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα γεννώνται ερωτήματα, τα οποία έρχονται να προστεθούν σε όσα εκκρεμούν από πέρυσι, με τις ανάλογες εκδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος.

Ερώτημα 1ο: Πόσο κοστίζει ημερησίως ένας “σεκιούριτι”; Γιατί από το συνολικό κοστολόγιο των 600 χιλ. ευρώ για τις φετινές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, το ποσό των 55 χιλ. ευρώ αφορά αποκλειστικά στην εταιρεία σεκιούριτι και το ημερομίσθιο που φέρεται ότι θα εισπράξει κάθε εργαζόμενος αντιστοιχεί περίπου στα 152 ευρώ!

Ερώτημα 2ο: Πόσο κοστίζει η κεντρική χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην πλατεία Θησείου, δίχως το πρόγραμμα να περιλαμβάνει κάποιο γνωστό καλλιτέχνη; Σύμφωνα με το κοστολόγιο, προβλέπεται καταβολή ποσού 90 χιλ. ευρώ για εκδηλώσεις απροσδιορίστου χαρακτήρα…

Όλα τα παραπάνω καταψηφίστηκαν από την παράταξη “Αθήνα Πόλη της Ζωής μας”.

Ο δημοτικός σύμβουλος, Φώτης Ιγνατίου, δήλωσε, ότι θα καταγγείλει τη διαδικασία για τον προγραμματισμό των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές και τη χαρακτήρισε ως πρόωρο “χριστουγεννιάτικο δώρο”, προκειμένου να “καλυφθούν” οικονομικές “τρύπες”, οι οποίες έχουν “ανοίξει” στην “Τεχνόπολις” υπό τη διοίκηση του κ. Μπιτζάνη»», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του.